اطلاعاتی از کاشت تا داشت و بردشت و تولید میسیلیوم و بذر قارچ گانودرما09198000513

ساخت وبلاگ

اطلاعاتی از کاشت تا داشت و بردشت و تولید میسیلیوم و بذر قارچ گانودرما09198000513

قارچ گانودرما لوسیدوم دارای بافت چوبی، براق  صیقلی است و معمولا به رنگ قرمز یا قهوه ای در طبیعت یافت می شود. این قارچ شگفت انگیز به صورت خودرو در طبیعت رشد می کند ولی در سال های اخیر در مزارع مختلف نیز به پرورش آن پرداخته شده است. به دلیل خواص و فواید معجزه آسایی که این قارچ دارد، از زمان های گذشته تا به امروز به عنوان نمادی از سلامتی و طول عمر مورد استفاده قرار می گرفته است. در چین باستان مردم بر این باور بودند که با خوردن این قارچ می توانند جاودانه شوند.

 

Image result for Ganoderma

قارچ گانودرما یک گونه از شاخه Basidiomycetes متعلق به راسته Aphyllophorales و از خانواده Ployporaceae می باشد. این قارچ در ژاپن با نام Reishi ، در چین Lingzhi و در کره، Yeongji شناخته میشود.از 20 سال گذشته تحقیقات جدی روی خواص دارویی این قارچ دارویی در دنیا شروع شده است . میوه و میسلیوم این قارچ حاوی استروئید، لاکتون، آلکالوئید، پلیساکارید، تری ترپن و پروتئین هستند که اثرات دارویی آنها به اثبات رسیده است. گروه مهم در بین این ترکیبات پلیساکاریدها هستند که خواص ضد سرطانی آن ها بسیار مورد توجه است. از جمله خواص دارویی این قارچ بسیار ارزشمند می توان به درمان سرطان معده، هپاتیت B،A و C،آرتروز، دردهای عصبی، بیخوابی،برونشیت، آسم، زخم معده، فشار خون، کلسترول بالا اشاره نمود. قارچ گانودرما از جمله قارچ های با ارزش دارویی در سطح جهان بوده که از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن باعث پیشگیری از سرطان های پروستات،سینه،کبد،و سایر سرطان ها می گردد.مصرف این قارچ باعث کوچک شدن تومورهای سرطانی می شود.

 

گانودرما  Ganoderma برای درمان آلرژی های ناشی از شوک آتوپیک، درماتیت، تب یونجه، کهیر و آلرژی های مواد غذایی و دارویی مفید است.

 

پرورش قارچ گانودرما

گانودرما

قارچ گانودرما چیست؟

قارچ جان‌افزا ,قارچ گانودرما، یا قارچ ری‌شی (Ganoderma lucidum) قارچی یک‌ساله از تیره تابان‌پوستان و از گونه قارچ های قرمز است.
همه قارچ های قرمز سمی نیستند. این قارچ یکی از کاملترین مواد غذایی در جهان است که ارزش تغذیه ای و درمانی بسیاری دارد.
این قارچ در طب سنتی چین و ژاپن از 4000 سال پیش مورد استفاده قرار می‌گرفته؛ امروزه به عنوان یک داروی معجزه آسا برای بسیاری از بیماری‌ها در سراسر دنیا شناخته شده و مورد توجه قرار گرفته است.
این قارچ بو و طعم دل‌پذیری ندارد و خام آن قابل خورده شدن نیست. در کشورهای مختلف به غیر از چین ژاپن و کره این قارچ به صورت ترکیب با خوردنی‌ها یا دمی‌های مختلف به خصوص قهوه است.این قارچ از ایران نیز گزارش شده و تحقیقاتی بر روی آن انجام شده است.

فرمانرو: قارچ
شاخه: قارچ‌های چتری
رده: کلاه‌قارچان
راسته: تاقچه‌ای‌قارچ‌سانان
تیره: تابان‌پوستان

 

گونه های قابل توجه گانودرما:

پرورش گانودرما در ایران

قارچ های گانودرما لوسیدوم

به طور طبیعی در ایران رشد می کند، پس این قارچ با اقلیم و آب و هوای ایران به خوبی سازگار است. بنابراین شرایط کشت و پرورش آن نیز امکان پذیر خواهد بود. فقط باید شرایط محیطی لازم برای پرورش این قارچ را دانست و اقدام به پرورش آن نمود.

پرورش قارچ در محیط های کوچک انجام می گیرد، مثل پرورش جلبک و کاشت گیاهان و سبزی های مختلف، پس میتواند منبع خوبی برای درآمدزایی باشد.

فصل تابستان برای کشت قارچ مناسب است و عوامل مختلف محیطی، میزان اکسیژن و غلظت یون کلسیم و… نیز برای کشت بسیار مهم هستند.

کاشت بذر قارچ

بعد از آنکه کیسه ها استریل و خنک شدند، نوبت به بذرپاشی می‌رسد.
این مرحله به­ صورت کاملا بهداشتی و با استفاده از هود بر روی کیسه‌ها انجام می‌گیرد.
محل کشت این قارچ باید کاملا تاریک و دمای محیط کشت 28 الی 35 سانتی گراد و  با دی اکسید کربن بالا باشد.
بعد از گذشت سه تا چهار هفته ریسه (جلینه، میسلیوم، نخینه‌های قارچ) در کیسه ها به وجود می آیند.

 

پرورش قارچ گانودرما

این قارچ بو و طعم دلپذیری نداشته و خام آن قابل مصرف نیست. در کشورهای مختلف به غیر از چین ژاپن و کره این قارچ به صورت ترکیب با سایر مواد غذایی یا به صورت دم کرده با سایر نوشیدنی‏ ها به خصوص قهوه مورد استفاده قرار می‏گیرد. محصولات تجاریئقارچ گانودرما لوسیدوم ارابه صورت‏ های مختلفی مانند پودر، مکمل غذایی و چای تولید می‏شود. از قسمت‏ های میسلیوم ، اسپور و میوه قارچ گانودرما برای تولید  تجاری استفاده می‏شود.

همانطور که گفته شد، قارچ گانودرما لوسیدوم نوعی قارچ دارویی است که دارای اثرات ضد تومور، ضد التهابی، سیستم ایمنی، آنتی‏ اکسیدان و دیگر صفات بیولوژیکی است که به عنوان داروی گیاهی برای مبارزه با انواع بیماری ها استفاده می‏شود. علاوه بر این، قارچ گانودرما در   مشارکت با برخی فعالیت ‏های بدن به بهبود  سلامت افراد کمک می‏کند و فعالیت‏ هایی نظیر کنترل سطح قند خون، مدولاسیون سیستم ایمنی بدن، توانایی جلوگیری از آسیب به کبد (hepatoprotection) و باکتریوستاز .

مطالعات اخیر در مورد قارچ گانودرما لوسیدوم فعالیت های بیولوژیکی زیادی را در میان انواع مختلف  قارچ اشاره  کرده است، فعالیت‏ هایی از جمله اثرات ضد تومور، ضد التهاب، hepatoprotection، ضد میکروبی، کاهش فشار خون، ضد دیابت و اثرات hypolipodemic (گروه مختلفی از داروها که در درمان میزان بالای چربی ها مانند کلسترول استفاده می شود) .

 

روش کاشت قارچ گانودرما در ایران

گانودرما لوسیدوم با شرایط آب و هوایی ایران سازگار هستند و در صورت فراهم کردن شرایط مناسب رشد (دمای محیط، مواد غذایی، اکسیژن مناسب، غلظت یون کلسیم و غیره) قادر به رشد در محیط‏ های کوچک بوده و بنابراین امکان درآمدزایی از پرورش این قارچ وجود دارد. از نظر شرایط آب و هوایی برای رشد این قارچ تابستان بدلیل داشتن دمای بالا فصل مناسبی برای پرورش قارچ گانودرما است. روش‏های متنوعی برای کشت قارچ گانودرما بررسی شده است و در بین آن ها استفاده از میسلیوم های اولیه و بارور شده  قارچ گانودرما لوسیدوم در کیفیت پرورش آن موثرتر بوده است.

پرورش قارچ گانودرما

پرورش قارچ گانودرما لوسیدوم

برای کاشت قارچ گانودرما لوسیدوم در ابتدا بایدکیسه هایی (۱۸ در ۲۵ سانتی‏متر) پر از کاه بهداشتی و تمیز (پلی پروپیلن) تهیه کنید. استریل بودن کاه باعث جلوگیری از بروز بیماری‏ها و رشد ترکیبات سمی در محیط کشت می‏شود. به جای استفاده از کاه برای کاشت قارچ می توان درون کیسه ها از خاک اره به علاوه ۱۰% سبوس برنج و ۳% آهک استفاده کرد. در زمان اضافه کردن سبوس به محتویات کیسه باید به میزان رطوبت آن توجه داشته باشیم زیرا که رطوبت برای رشد قارچ گانودرما لوسیدوم ضروری است.

علاوه بر سبوس گندم باید کلسیم فسفات و کلسیم کربنات هم به آن افزوده شود. در طول پرورش قارچ کیسه‏ ها در تاریکی و در دمای ۲۵ درجه سانتی‏گراد نگه‏داری می‏شوند و سپس به اتاق کشت با دمای ۲۵ تا ۳۲ درجه سانتی‏گراد (همراه با دی‏ اکسید کربن بالا)، رطوبت بین ۸۵ تا ۹۵ درصد و روشنایی ۲۵۰ تا ۳۵۰ لوکس (واحد اندازه ‏گیری روشنایی) قرار داده می‏شوند. آب باید هر روز ۴ تا ۵ مرتبه به محیط کشت اسپری شود. هوادهی مناسب برای جوانه زدن قارچ گانودرما لوسیدوم ضروری است.

پرورش قارچ گانودرما

 

حضور آفات در محیط کشت:

در زمان رشد قارچ ممکن است با کپک‏ ها از جمله نوروسپورا و تریکودرما  قارچ گانودرما لوسیدوم را آلوده می‏کنند.  نفوذ عوامل آلودگی به درون کیسه‏ ها به دلیل استریل نکردن کیسه‏ ها و یا بذرپاشی غیر استاندارد است که باید به آن بسیار توجه ویژه کرد.

استریل و بهداشتی کردن محیط کشت

از اتوکلاو برای استریل کردن کیسه ‏ها استفاده میکنند. به همین منظور کیسه‏ های حاوی محیط کشت را به مدت دو ساعت در فشار ۲۲ اتمسفر و فشار کم و حرارت ۹۵ تا ۱۰۰قرار می‏دهند.

پرورش قارچ گانودرما

کاشت بذر قارچ

پس از خنک کردن کیسه‏ ها زمان بذر  قارچ گانودرما لوسیدوم همراه با دانه‏ های گندم میرسد. این مرحله به­ صورت کاملا بهداشتی و با استفاده از هود بر روی کیسه‌ها انجام می‌گیرد. محل کشت این قارچ باید کاملا تاریک و دمای محیط کشت ۲۸ الی ۳۵ سانتی گراد و با دی اکسید کربن بالا باشد. ریسه‏ های قارچ شامل جلینه، میسلیوم، نخینه‌های قارچ بعد از گذشت سه تا چهار روز در کیسه‏ ها قابل مشاهده می‏شوند. زمان برداشتن و باز­ کردن درب کیسه‌ها بسیار مهم و حساس است.

زمانی که ریسه­‌ها نیمی از کیسه را گرفته‌­اند (نه بیشتر و نه کم­تر) مناسب­ترین موقع است. وقتی این اتفاق صورت گرفت، قسمت بالای کیسه بریده می شود تا نتیجه بهتری صورت گیرد. سپس کیسه ­ها به سالن تولید منتقل و بر روی قفسه ­ها قرار می‌گیرند. در این شرایط رطوبت باید ۸۵% الی ۹۵% باشد و آب ۴ تا ۵ بار در روز اسپری شود. یک تا دو هفته زمان می‌برد تا قارچ ها ظاهر گردند.

برداشت قارچ گانودرما لوسیدوم

وقتی کلاه قارچ زرد رنگ تشکیل شد،نشان دهنده آن است که باید رطوبت کاهش یافته و باید هوای تازه به درون کیسه ‏ها وارد شود. وقتی که کلاهک قارچ گانودرما لوسیدوم کاملا شکل گرفت، زرد شدن لبه‏ های آنها نشان دهنده کاهش دما به زیر ۲۵ درجه سانتی‏گراد است . زمانیکه کلاهک قارچ به رنگ قرمز نمایان شد نشان دهنده کامل شدن دوره رشد و زمان برداشت است. بعد از آنکه قارچ‏ ها را برداشت کردیم. برای رشد مجدد آن‏ها وضعیت محل نگهداری را به حالت اولیه بر می‏گردانیم.

رشد قارچ گانودرما لوسیدوم کند صورت می‏گیرد. زمان رشد تا برداشت قارچ گانودرما حدودا ۱ ماه به طول می‏انجامد. این نوع قارچ‏ها بعد از برداشت خشک می‏شوند. قارچ‏ ها پس از برداشت ، شستشو داده می‏شوند و در دمای پایین (۵۰ درجه سانتی‏گراد) خشک می‏شود در اتاقک‏ های خشک‏ کن ترجیحا در دمای ۳۵ درجه سانتی گراد رطوبت آن ها گرفته می‏شود. قارچ گانودرما ماده خشک بسیار زیادی دارد.

 

 

بیماران دیابتی از طریق مصرف داروهای شیمیایی می توانند بیماری خود را کنترل کنند اما باید در نظر داشت که این دارو ها هیچ گاه درمان صد در صدی را در پی ندارند و بیمار باید تا سالیان سال این دارو ها را مصرف کند. داروهای شیمیایی برای درمان دیابت خود در دراز مدت موجب مشکلات و بیماری های جدی در بدن می شوند. یکی از نگران کننده ترین آن ها تصلب شرائین بوده با خطر سکته های قلبی و مغزی و دیگری هم تداخل با عملکرد متابولیسم بدن و ایجاد چاقی در بیمار. خیلی اوقات شاهد بیماران دیابتی ای بوده ایم که با مصرف دارو های شیمیایی برای درمان بیماری خود دچار عارضه های کلیوی و دیگر بیماری ها شده اند. قارچ گانودرما متابولیسم بدن را کنترل کرده و اثرات جانبی داروهای شیمیایی که مورد استفاده بیماران دیابتی قرار می گیرد را کاهش داده و باعث سرزندگی و نشاط آنها می شود و بیماران شادابی خود را دوباره به دست می آورند و هم چون گذشته می توانند بدون خستگی کارهای روزمره خود را انجام دهند. قارچ گانودرما حاوی آنزیم های است که موجب کاهش قند خون می شود. تاثیر قارچ گانودرما بر دیابت را مشاهده کنند. در این آزمایش تعدادی موش را به چند دسته تقسیم کردند و به یک دسته از آنها قارچ گانودرما به مدت سی روز داده شد. پس از سی روز، آزمایشات تاثیر قارچ گانودرما بر دیابت را موثر نشان داده و مقدار دیابت به طور تدریجی در دسته ی موش هایی که قارچ گانودرما را دریافت کرده بودند، کاهش یافته بود و پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که قارچ گانودرما برای درمان دیابت موثر است و باعث بهبود سلامت بدن می شود.

 

از دیگر فواید قارچ گانودرما در دیابت میتوان به محو کردن لکه هایی تیره بر روی پا اشاره کرد. کسانی که به دلیل دیابت دچار لکه های بر روی پا خود می شوند با مصرف مرتب گانودرما می توانند این لکه ها را از بین برده.

قارچ گانودرما لوسیدوم که به عنوان قارچ ریشی هم شناخته می شود یک قارچ با طعم تلخ است که برای هزاران سال در طب سنتی چینی ها در درمان شرایط مختلف به کار رفته است.  این قارچ به بدن کمک می کند خود را با شرایط استرس زای فیزیکی و روحی وفق دهد. هم ساقه و هم کلاهک این قارچ در برگیرنده موادی به نام بتا گلوکان هاست که می تواند قدرت سیستم ایمنی را بهبود ببخشد.

 قارچ گانودرما لوسیدوم یک قارچ شناخته شده با خواص درمانی مانند قابلیت کنترل قند خون بالا و فشار خون بالا، تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین اثرات آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی است که می‌تواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در محصولات گوشتی فرآوری شده مورد استفاده قرار گیرد.

 همچنین تاثیر عصاره آبی و هیدروالکلی و پودر قارچ گانودرما لوسیدوم به تنهایی و همراه با نیتریت سدیم بر میزان اکسیداسیون چربی، تغییرات جمعیت میکروبی سوسیس و خواص حسی سوسیس در مدت 45 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفت.

  قارچ گانودرما یک قارچ قهوه ای رنگ است که دارای ساقه بلند و نازک است.

ارزش غذایی قارچ گانودرما

گانودرما حاوی 400 ماده مغذی است که به طرز شگفت انگیزی موجب تقویت قوای جسمی و سلامت روان می شوند.

برخی از مواد مغذی موجود در این گیاه جادویی عبارتند از:

    پلی ساکارید ها

    آنتی اکسیدان ها

    آدنوزین

    پروتئین

    آلکالوئیدها

    پتاسیم

    فسفر

    کلسیم

    ویتامین های A، C، E، D

    همه ویتامین های گروه B

مشاورمشاغل جدید,طرح توجیهی,مشاغل پولساز...
ما را در سایت مشاورمشاغل جدید,طرح توجیهی,مشاغل پولساز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : airanscorpiond بازدید : 241 تاريخ : يکشنبه 7 ارديبهشت 1399 ساعت: 13:20