فروش طرح توجیهی،طرح اشتغال زایی،راه اندازی طرح پرورش خرچنگ

ساخت وبلاگ

خَرچَنگ خرچنگ‌ها از خانواده سخت پوستان هستند. شکمشان کاملاً در زیر بدنشان پنهان است. روی بدن از پوسته‌ای سخت پوشیده شده‌است. همچنین آنها دارای یک جفت چنگال هستند. خرچنگ‌ها در تمام اقیانوسهای جهان یافت می‌شوند اما برخی نیز در آب‌های شیرین و همچنین درون خشکی به ویژه در مناطق گرمسیری نیز زیست می‌کنند. خَرچَنگ (انگلیسی: Crab) خرچنگ‌ها از خانواده سخت پوستان هستند. شکمشان کاملاً در زیر بدنشان پنهان است. روی بدن از پوسته‌ای سخت پوشیده شده‌است. همچنین آنها دارای یک جفت چنگال هستند. خرچنگ‌ها در تمام اقیانوسهای جهان یافت می‌شوند اما برخی نیز در آب‌های شیرین و همچنین درون خشکی به ویژه در مناطق گرمسیری نیز زیست می‌کنند. اندازه خرچنگ‌ها بسیار متنوع است از خرچنگ نخودی که تنها چند میلی‌متر اندازه دارد تا خرچنگ عنکبوتی ژاپنی که طول پاهایش بیشتر از ۴ متر است. خرچنگ‌ها همه‌چیزخوار هستند آنها به ویژه از جلبک و سایر غذاها دیگر شامل نرم‌تنان ٬کرم‌ها، سخت‌پوستان دیگر، قارچها و باکتریها و خرده غذاهایی که در دسترسشان باشد تغذیه می‌کنند. برای بسیاری از خرچنگ‌ها، یک رژیم غذایی حاوی مواد گیاهی و حیوانی، باعث رشد سریع‌تر و بیشتر زنده ماندن آنها می‌شود. خَرچَنگ آبی جانوری سخت‌پوست است که در اصل در آب‌های غرب اقیانوس اطلس و خلیج مکزیک زندگی می‌کند. خرچنگ آبی احتمالاً از طریق آب توازن کشتی‌ها به اروپا، شمال آفریقا و جنوب غربی آسیا منتقل شده است.
این خرچنگ‌ها گازی شدید و دردناک می‌گیرند و جانورانی خشن و تندخو هستند.در زبان محلی بندرعباس به ان سینگو می گویند. خرچنگ‌های آبی ۱۰ پا دارند و جفت عقبی پاهای آنها پارویی شکل است. که معمولاً قسمت بالای آن زیتونی یا سبز متمایل به آبی است، چنگال‌ها در قسمت زیرین آبی روشن هستند. این خرچنگها بااستفاده از سه جفت پاهای میانی که دارای نوک تیز هستند راه می‌رود. این جانور از چنگالهای گازانبری برای دفاع از خود و شکار بهره می‌گیرد.
خرچنگهای آبی تغییر شکل جنسی آشکاری را نشان می‌دهند. خرچنگ‌های آبی نر شکم T شکل دارند که بسادگی از ماده‌های هم سن قابل تشخیص هستند. ماده‌های نابالغ شکم‌های مثلثی‌شکل با بندهای به‌هم‌جوش‌خورده دارند، با این وجود در پوست‌اندازی نهایی یا جنسی (پوست‌اندازی و آغاز بلوغ جنسی) شکم ماده‌های بالغ پهن و گرد می‌شود. خرچنگ ها مثل ماهی ها می تونن جزو آبزی های خونگی ما باشن، با این تفاوت که خیلی بیشتر از ماهی ها سرگرم کننده هستن. برای نگهداری ازشون به مقداری غذا و فضای کافی توی آکواریوم و یه کم توجه و محبت بیشتر نیاز دارید! داشتن خرچنگ به خاطره داشتن مکانیزم شنای با نمکشون خیلی جذاب خواهد بود. مثلا وقتی سعی می کنند ماهی بگیرن و معمولا موفق نمی شن و یا وقتی برای خودشون توی آکواریم با کندن یه سوراخ خونه درست می کنن و قایم می شن.
شما هم می تونید مثل بقیه حیوونهای خونگی خرچنگ انتخابیتون رو بخرید و یا اون رو نزدیک قسمت کم عمق آب و روان دریاچه پیدا کنید. برای گرفتن خرچنگ از تور و مقداری سنگ استفاده کنید و اجازه ندید تا زمانی که به خونه می رسید سر خرچنگ به زیر آب بره و غرق بشه. یادتون باشه به نزدیک چشم ها و دم اونها دست نزنید چون گازتون میگیرن! آکواریوم و جای زندگی خرچنگ نیازی به دستگاه گرم کن نداره و دمای معمولی برای زندگی اونها مناسب هست. اگه قصد دارید دو تا خرچنگ توی یک آکواریم نگه دارید مطمئن باشید که هر کدوم از اونها فضای کافی و مناسب برای قایم شدن دارن و همچنین از یک گونه هستند و قصد کشتن هم رو ندارن.
حتما برای آکواریوم خودتون دستگاه فیلتر اکسیژن تعبیه کنید چون بیشتر از ۳ یا ۴ ساعت اگر توی عمق بمونه غرق میشه! دستگاه فیلتر رو هیچ وقت زیر آکواریوم قرار ندید چون خرچنگ عاشق کندن و قایم شدن توی فضای خونشه! حتما فضای آکواریم و تمیز نگه دارید و هفته ای یک بار آبش رو عوض کنید تا تازه باشه.حتی می تونید از دستگاه تصفیه آب خودکار استفاده کنید. می تونید کنار خرچنگتون ماهی هم نگه دارید اما بیش از پیش باید مراقب باشید. چون خرچنگ ها شکارچی های خوبی هستند اگه ماهی ها نزدیک کف آکواریوم شنا کنن یا مریض و زخمی باشن حتما به دام می افتن.هیچوقت کنار خرچنگ صدف یا حلزون نگه ندارید چون PH اب رو تغییر می دن. آب محل زندگی خرچنگ باید PH ای برابر ۷ داشته باشه. برای فضای آکواریوم از سنگ و گیاه مصنوعی استفاده کنید و سعی کنید نور آکواریوم و محیط رو کم نگه دارید. خرچنگ ها توی نور کم احساس امنیت بیشتری می کنن.خرچنگ ها سبزیجات و مرغ پخته شده و ماهی و میگو ی یخ زده خیلی دوست دارن. اما به شرطی که اون ها را به تیکه های ریز و گلوله ای در بیارین و کف آکواریوم بریزید.
پوست انداختن خرچنگ ها اون هارو آسیب پذیر می کنه و این اتفاق بار ها اتفاق می افته. دقت کنید که نباید پوست انداخته شده رو از خرچنگ دور کنید چون از اون تغذیه می کنه. همچنین سعی کنید توی این مدت خرچنگ رو از بقیه ماهی ها جدا نگه دارید. خرچنگ ها اگه راه فراری از آکواریوم پیدا کنن شک نکنید که اونجارو ترک می کنند چون عادت به فرار و قایم شدن دارن. پس تمام راه ها رو چک کنید و اونها رو مسدود کنید. اما اگر خرچنگ موفق شد یادتون باشه که بلافاصله اون رو به آکواریوم برنگردونید چون بهش شوک وارد میشه، بهتر که اون رو توی یک لیوان یا سطل کوچیک با مقداری سنگ ابتدا رها کنید و بعد از اینکه کمی از آسیب پذیریش کم شد به آکواریوم بر گردونید.
این نوع خرچنگ به راسته خرچنگ های ده پا تعلق دارد.ده ‌پایان (Decapoda) راسته ‌ای از بندپایان سخت‌ پوست شامل خرچنگ‌ های دریایی، میگو و شاه‌ میگوی آب شیرین هستند و به صورت سنگواره در لایه ‌های مربوط به دوران سوم زمین ‌شناسی به بعد هم یافت می ‌شوند.
ب‍ا ت‍وج‍ه‌ ب‍ه‌ آل‍ودگ‍ی‌ روزاف‍زون‌ آب ه‍ای‌ س‍طح‍ی‌ ب‍ه‌ دل‍ی‍ل‌ ت‍وس‍ع‍ه‌ ب‍ی‌ روی‍ه‌ ش‍ه‍رن‍ش‍ی‍ن‍ی‌ و ص‍ن‍ای‍ع‌ آلای‍ن‍ده‌، امروزه انواع خرچنگ های پهن آب شیرین با کاهش شدید جمعیت رو به رو هستند چرا که زیستگاه های آبی آنها مانند رودخانه ها و برکه ها با آلودگی شدیدی رو به رو هستند و از آن جایی که خرچنگ ده پای آب شیرین به آلودگی آب حساس است، در مدت زمان کمی می میرد. وجود زباله ها در رودخانه ها و سواحل برای این سخت پوست خطرناک است. به عنوان مثال، کیسه های پلاستیکی و نایلونی اغلب در دست و پای این جانور گیر می کند و هرگز هم موفق به جدا کردن آن نمی شود.
بسیاری از زباله های انسان ها را به جای غذا می خورد و این باعث می شود که مشکلات جدی و خطرناکی برای آن به وجود بیاید، مانند فیلترهای ته سیگاری که در رودخانه ها و آب ها انداخته می شوند و خرچنگ ها به جای نرمتنان و سایر بی مهرگان آنها را می خورند و در نهایت سبب بروز انسداد در مجاری گوارشی آنها می شود.

خرچنگ چیست؟
خرچنگ‌ها از خانواده سخت پوستان هستند. شکمشان کاملاً در زیر بدنشان پنهان است. روی بدن از پوسته‌ای سخت پوشیده شده‌است. همچنین آنها دارای یک جفت چنگال هستند. خرچنگ‌ها در تمام اقیانوس های جهان یافت می‌شوند اما برخی نیز در آب‌ های شیرین و همچنین درون خشکی به ویژه در مناطق گرمسیری نیز زیست می‌کنند. اندازه خرچنگ‌ها بسیار متنوع است از خرچنگ نخودی که تنها چند میلی‌متر اندازه دارد تا خرچنگ عنکبوتی ژاپنی که طول پاهایش بیشتر از ۴ متر است.
تغذیه
خرچنگ‌ها همه‌چیزخوار هستند آنها به ویژه از جلبک و سایر غذاها دیگر شامل نرم‌تنان ٬کرم‌ها، سخت‌پوستان دیگر، قارچها و باکتریها و خرده غذاهایی که در دسترسشان باشد تغذیه می‌کنند. برای بسیاری از خرچنگ‌ها، یک رژیم غذایی حاوی مواد گیاهی و حیوانی، باعث رشد سریع‌تر و بیشتر زنده ماندن آنها می‌شود.
زندگی خرچنگ ها
طبیعت خرچنگ ها به گونه ای است که محل زندگی آنها در فصل سرما به زیر شن و ماسه های لب دریا و یا در کف دریا می روند.به همین نسبت به هنگام گرم شدن هوا سر از شنها برداشته و به بیرون از آب می ایند. آنها برای دریافت یکسری ویتامین های خاص مورد نیاز بدنشان به زیر آفتاب رفته و در واقع حمام آفتاب می گیرند.
به علت اینکه گاهی به خاطر سرما ۳- ۴ماه بیرون از شنها نمی آیند، برای دریافت ویتامین ها و انرژی مصرفی شان گاهی تا چند روز در زیر آفتاب مستقر می شوند.تصاویری که در زیر مشاهده می کنید مربوط به فصل گرما در کالیفرنیا است.در این زمان خرچنگ ها به بیرون آمده و مشغول افتاب گرفتن می شوند. آنها در هنگام خوابیدن زیر آفتاب بسیار خوشحال هستند زیرا در زیر آفتاب چنگالهایشان به صورت V است.
نکاتی درمورد خرچنگ ها
    خرچنگ جانوری است که دارای چنگال های بلند بوده و در آب زندگی می کند.
    خرچنگ ها در خشکی هم می توانند راه بروند. اما به یک پهلو حرکت می کنند.
    در زبان عربی به خرچنگ سرطان می گویند.
    خرچنگ ها یک جفت شاخک بزرگ و یک جفت شاخک کوچک دارند.
    یک جفت چشم ، یک جفت فک بالا و دو جفت فک پایین دارند.
    دارای پنج جفت پا هستند. که دو پای اول انبرک دار برای گرفتن شکار است.
 
طبیعت خرچنگ ها
طبیعت خرچنگ ها به گونه ای است که در فصل سرما به زیر شن و ماسه های لب دریا و یا در کف دریا می روند. به همین نسبت به هنگام گرم شدن هوا سر از شنها برداشته و به بیرون از آب می ایند.آنها برای دریافت یکسری ویتامین های خاص مورد نیاز بدنشان به زیر آفتاب رفته و در واقع حمام آفتاب می گیرند. به علت اینکه گاهی به خاطر سرما ۳- ۴ ماه بیرون از شنها نمی آیند، برای دریافت ویتامین ها و انرژی مصرفی شان گاهی تا چند روز در زیر آفتاب مستقر می شوند.
انواع خرچنگ
-خرچنگ نقاب دار
-خرچنگ آبی
-خرچنگ خال دار
-خرچنگ ناخنی
-خرچنگ  پیکانی
-  خرچنگ مدور
شما را با نوعی انگل ریشه سر یا سرخاب آشنا کنیم که برخلاف دیگر گونه های جانوری هم رده خود دوست ندارد تمام دوران زندگی اش را در صخره های زیر آب سپری کند و شاید هیچ شباهتی به آنها نداشته باشد.
در واقع این جانور زندگی خود را به عنوان یک لارو یا شفیره سرخاب با شکلی شبیه به تخم مرغ آغاز می کند و از این مرحله به بعد است که تفاوت های ظاهری اش شکل می گیرند و به جای آنکه پس از رشد قشری سخت پیدا کند، به بدن دیگر خرچنگ ها هجوم می برد.
پس از نفود به قشر سخت بدن خرچنگ، نوعی ریشه سر درست مانند ریشه های پر پیچ و تاب گیاه در داخل بدن قربانی رشد می کند و گاهی اوقات حتی همه اعضای بدن آن را درگیر می کند و شرایط عجیبی برای خرچنگ بیچاره پیش می آید که در ادامه توجه شما را به ماجرای آن جلب می کنیم. با دیجیاتو همراه باشید.
انگل همچون درختی درون بدن قربانی ریشه می دواند و به جای آب، شیره جان آن را می کشد.
همانطور که پیشتر گفته شد، یک ریشه سر زندگی خود را به عنوان لارو آغاز می کند که علاوه بر یافتن نوع مخصوصی از خرچنگ ها (ریشه سرها ظاهرا تنها می توانند یکی از انواع خرچنگ ها را مسموم کنند و این یعنی، موجودات یاد شده بیش از اندازه میزبان محور هستند) مجبور است در وسعت و پهنه بی انتهای دریا روی بدن آن نیز فرود بیاید.
نوزادان این ریشه سر به تعداد زیاد به دنیا می آیند اما تنها شمار اندکی از آنها این شانس را پیدا می کنند که هدف اصلی خود را بیابند و مابقی آنها امکان آنکه به کمال برسند را پیدا نخواهند کرد.
زمانی که یکی از این موجودات (شفیره ماده) روی خرچنگ میزبان فرود می آید، راه خود را به سمت یکی از شاخک های حسی قربانی باز می کند چراکه خرچنگ در این نقاط بیشترین ضعف را دارد و می توان آنها را پاشنه آشیلش خواند.
به گفته هنریک گلینر از دانشگاه Bergen نروژ، در این نقطه، ریشه سر نوعی ماده چسبناک را تولید می کند تا خود را روی بدن قربانی محکم کند و در مرحله بعد چیزی شبیه به دشنه یا خنجر می سازد که در واقع نوعی ساختار توخالی است. وی در ادامه می گوید که این دشنه شکلی شبیه به پیکان دارد و از طریق آن به بدن قربانی نفوذ می کند.
انگل با استفاده از این سرنگ سلول های خود را به داخل همولنف خرچنگ (معادل حیوانی خون در بدن انسان) تزریق می کند و پس از اتمام کار، فرایند رشد ریشه ها در داخل بدن قربانی آغاز می شود. جالب است بدانید که این ریشه ها دارای نوعی پوشش محافظ هستند که از آنها در برابر واکنش ایمنی احتمالی توسط بدن خرچنگ محافظت می کند و در نتیجه می توانند راه خود را به قسمت های مختلف بدن جانور باز کنند. این ریشه ها در واقع یک انگل ماده بالغ هستند که نه چشم دارد، نه پا و نه هر اندام دیگری و صرفه به شکل یه توده زرد رنگ از ریشه است.این ریشه ها تقریبا همه مواد غذایی بدن خرچنگ را می خورند و همانطور که گفته شد به همه اعضای بدن جانور حتی دست های آن نیز کشیده می شوند.
جالب است بدانید که علیرغم این مساله، خرچنگ به شکل معجره آسایی فرایند رشد خود را طی می کند و حتی به صورت دوره ای هم پوست می اندازد. اما عاقبت این فرایند خاتمه می یابد که احتمالا علتش هم تمام شدن مواد غذایی بدنش است و در این مرحله انگل وارد فاز بعدی می شود.
همانطور که گفته شد خرچنگ دیگر پوست اندازی نمی کند و به همین دلیل ریشه ها (انگل ماده) می توانند به بخش خارجی بدن آن نیز راه پیدا کنند و در نهایت توده ای را روی قسمت شکمی خرچنگ تشکیل می دهند که نقش دستگاه تولید مثل را برای انگل ایفا می کند و تخم های خود را در این بخش قرار می دهد.
دقیقا مشخص نیست که چه مکانیزمی در این اتفاق نقش دارد اما میزبان، انگل را به عنوان بخشی از بدن خود در نظر گرفته و ریشه سر نیز تخم هایش را در آن نقطه قرار می دهد.
جالب است بدانید که انگل فاقد هرگونه مغز است و تمامی این کارها را با استفاده از یک سیستم عصبی انجام می دهد. اما این انگل، میزبانش را صرفا به مراقبت از خود وادار نمی کند و در ادامه تلاش می کند که خرچنگ را از نواحی شلوغ و پرجمعیت اقیانوس دور کرده و آن را به اعماق پایین تری از آب ببرد که در آن، رقابت کمتری بر سر غذا وجود دارد.
نکته جالب اینکه خرچنگ های آبستنی که هدف حمله این نوع انگل قرار نگرفته اند از این شیوه برای در امان ماندن از دست دشمنان خود استفاده کرده و با سفر به سطوح عمیق تر آب، خود را از آسیب موجودات دیگر حفظ می کنند تا شفیره هایشان را به سلامت به دنیا بیاورند.
اما مساله ای که باید به آن اشاره کنیم این است که تنها ریشه سرهای ماده می توانند خرچنگ ها را آلوده کنند زیرا انواع نر آنها جثه کوچکی دارند و شبیه به شفیره هستند؛ از همین رو، علاوه بر اینکه مجبورند گونه های خاصی از خرچنگ را پیدا کنند باید انواعی را بیابند که پیشتر توسط ریشه سرهای ماده مورد حمله قرار گرفته اند.
بدتر از همه اینکه آن ریشه سر ماده باید باکره یا اصطلاحا ویرجین باشد (طبق تعریف ارائه شده در دیکشنری آکسفورد حشره باکره گونه ماده از حشره ای است که می تواند بدون آنکه بارور شود تخم تولید کند.در هر صورت اگر گونه نر بتواند خرچنگ مناسب که توسط گونه ماده ویرجین هدف حمله قرار گرفته را پیدا کند، خود را درون قسمت کیسه مانند بدن آن جای می دهد. از این مرحله به بعد گونه نر تغییر شکل داده و به صورت توده ای از سلول در می آید و گونه ماده از آن مراقبت می کند. در ادامه، این دو موجود با هم یکی می شوند و گونه نر بارها و بارها اسپرم لازم برای بارور کردن تخم های ریشه سر ماده را تولید می کند.
این تخم ها سپس در داخل بدن موجود ماده شکسته می شوند و انگل با کمک میزبان، خود را برای تولد شفیره ها آماده می کند.
در این قسمت لازم است این نکته را اضافه کنیم که خرچنگ های ماده به صورت طبیعی در زمان تولد نوزادان خود، با تکان دادن بدنشان، شفیره ها را از بدن خود جدا می کنند و زمانی که میزبان یک انگل شده و نوزادان انگل در حال تولد باشند نیز، خرچنگ با حرکت دادن بدن خود آنها را به اطراف پراکنده می کند و از این مرحله شفیره ها خود را برای هجوم به خرچنگ های دیگر و آغاز زندگی جدیدشان آماده می کنند.
اما نکته پایانی اینکه در جریان همه این مراحل، خود خرچنگ امکان تولید مثل ندارد چراکه انگل ریشه سر، اندام های مورد نیاز آن برای این منظور را استرلیزه کرده و امکان استفاده از آنها از خرچندگ گرفته است.
جالب است بدانید که این ترفند توسط انواع مختلفی از انگل ها به کار گرفته می شود چراکه تصور بر این است که انرژی بالای مورد استفاده توسط میزبان برای تولید مثل می تواند همان انرژی لازم برای رشد و بقای انگل باشد و از همین رو اجازه چنین کاری را به میزبان خود نخواهند داد.
اما ریشه سر احتمالا این کار را از طریق نوع خاصی از مواد شیمیایی انجام می دهد که پیامدهایی نظیر خستگی بیش از اندازه را برای خرچنگ به باور آورده و در نتیجه امکان تولید مثل را از آن می گیرد.
از طرفی اگر خاطرتان باشید در ابتدا گفتیم گه انگل مواد غذایی موجود در بدن خرچنگ را تماما مصرف می کند و در نتیجه میزبان بیچاره احتمالا در شرایط حیاتی بسیار وخیمی به سر می برد و در این وضعیت، تولید مثل نخستین توانایی مختل شده جانور خواهد بود.
گلینر می گوید: خرچنگ دیگر یک خرچنگ نیست و در اصل به ابزاری برای انگل بدل شده چراکه نمی تواند مانند خود را تولید کند اما به گونه ای رفتار می کند که گویی تمام مدت مشغول تولید مثل بوده است .با وجود همه اینها، خرچنگ نمی میرد. اما انگل عمر کوتاه تری در قیاس با آن خواهد داشت و در نتیجه زودتر از میزبان جانش را از دست می دهد و آن را با خاطره ای تلخ از آنچه روی شکمش رخ داده تنها می گذارد.
  مشاورمشاغل جدید,طرح توجیهی,مشاغل پولساز...
ما را در سایت مشاورمشاغل جدید,طرح توجیهی,مشاغل پولساز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : airanscorpiond بازدید : 333 تاريخ : سه شنبه 16 بهمن 1397 ساعت: 16:00