فروش طرح توجیهی،طرح اشتغال زایی،راه اندازی طرح پرورش لاما

ساخت وبلاگ


لاماها (نام علمی:) Lama glama) نوعی شترسان اهلی بومی آمریکای جنوبی است که مدتهاست به‌طور گسترده از سوی اینکاها و دیگر بومیان رشته کوه آند به عنوان حیوان بارکش و گوشتی استفاده می‌شود. ارتفاع بدن این حیوان تا شانه‌هایش بین ۱۱۰ تا ۱۳۰ سانتیمتر است وزن آن به۱۲۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم می‌رسد. لاما برخلاف شترها فاقد کوهان است و مانند اکثر حیوانات خانگی پوست آن‌ها دارای ترکیب رنگهای متفاوتی چون سفید، قهوه‌ای، سیاه می‌باشد. فرم پاها و لبهای این حیوان بمانند شتر است. از لاما در علم پزشکی همانند دلفین برای تراپی بیماران استفاده می‌شود و این حیوان قادر است تا ۳۰ کیلوگرم بار را حمل کند. امروزه دامنه پرورش و نگهداری لاما به خارج از آمریکای جنوبی کشیده شده و در حال حاضر در آمریکا و اروپا این حیوان برای پشم و گوشتش پرورش داده می‌شود. نوع وحشی این حیوان گواناکو نامیده می‌شود.
قدمت تاریخچه وجود لاما به سه هزار سال قبل از میلاد مسیح بازمی‌گردد. هنوز بدرستی قابل اثبات نمی‌باشد که از نظر نژادی آبا و اجداد آن به چه حیوانی بازمی‌گردد ولی آنچه قدر مسلم است لاما ترکیبی از نژادهای گواناکوس (Guanakos) و آلپاکوس (Alpakas) و ترکیبی از ویکونیاز (Vikunjas) می‌باشد که همگی بارور می‌باشند. لاماها حدود چهل میلیون سال پیش در آمریکای شمالی تکامل پیدا کردند. حدود سه میلیون سال پیش به آمریکای جنوبی مهاجرت کردند و در آخرین عصر یخبندان (۱۰ هزار سال پیش) در آمریکای شمالی منقرض شدند. فاتحان اسپانیایی بعد از ورود خویش به قاره آمریکا اقدام به شکار آن‌ها برای استفاده از پوست و گوشتش نمودند و بدنبال آن با وارد نمودن اسب و گوسفند به پرورش گوسفند که از نظر کیفیتی پشم و گوشت دارای اهمیت کمتری بود پرداختند. بر اساس برآورد سال ۲۰۰۷ بیش از هفت میلیون لاما و آلپاکا در آمریکای جنوبی وجود دارد و آمریکا و کانادا هم به ترتیب ۱۵۸ و ۱۰۰ هزار لاما دارند (که از آمریکای جنوبی وارد کرده‌اند).
لاماها در حرکات رفتاری روزانه خویش برای اعمال قدرت و نشان دادند درجه قرار گرفتن در گروه به پرتاب آب دهان خویش می‌پردازند که بسیار با دقت هدف را نشانه‌گیری کرده و معمولاً به هدف اصابت می‌نماید. البته آب دهان لاماها قابل شستشو با آب و بی‌خطر است.
از این شتر الیافی زبر و ضخیم بدست می‌آید. طول این الیاف حدود ۲۵ سانتیمتر و در ظاهر شبیه یه الیاف شتر است. سطح آن الیاف دارای فلس‌هایی است که در زیر میکروسکوب به سختی دیده می‌شود. مدولا در مرکز ساختمان داخلی لیف، رنگی است. میزان چربی لاما حدود ۳ درصد می‌باشد. مخلوط این الیاف با الیاف دیگر ایجاد خصوصیت خوب عایق حرارتی در عین سبکی می‌نماید و برای پارچه‌های مرغوب (کت و شلوار) کاربرد زیادی دارد.

مشخصات کلی لاما
۱- میانگین طول زندگی: ۲۰ تا ۳۰ سال
۲- میانگین طول آبستنی: ۳۳۱ تا ۳۵۹ روز
۳- زمان از شیر گیری: حدود ۴ تا ۵ ماه
۴- میانگین وزن بدن: ۱۳۰ تا ۲۴۰ کیلو
۵- خلق و خو: آرام، دوستانه، کمی خجالتی و بسیار باهوش
۶- سلامتی: مقاوم به بیماری ها، به طوری که حیوانات عاری از بیماری شناخته شده اند.
۷- جایگاه: به ازای هر نفر لاما، میانگین ۳ تا ۴ متر فضای مسقف و ۱۰ تا ۱۵ متر فضای غیر مسقف یا محصور نیاز است.
۸- زایش به حالت ایستاده و تک قلوزا که چندقلوزایی به ندرت رخ می دهد.
۹- وزن تولد بچه لاما معمولا بین ۹ تا ۱۵ کیلوگرم بوده و در طول یک ساعت بعد از زایش قادر به بلند شدن و شیر خوردن می باشند.
۱۰- ماده ها معمولا در سن ۱۵ تا ۱۸ و نرها ۱۴ تا ۱۶ ماهگی بلوغ جنسی پیدا کرده و قادر به تولید مثل موفق می باشند. لاماها پرخه فحلی ندارند و یک چرخه فولیکولی ۸ تا ۱۴ روز دارند  که شامل فاز رشد ( ۵ روز)، فاز استاتیک (۵ روز) و فاز رگرسیون (۴ روز) می باشد. ۲ تا ۳ روز بعد از شروع رگرسیون، موج فولیکولی بعدی شروع می شود. لاماها تخمک ریزی انگیزشی داشته و ۲۴ تا ۳۶ ساعت بعد از جفت گیری، تخمک ریزی می کنند. برخلاف شترهای کوهان دار، لاماها در تمام طول سال چرخه تولیدمثلی فعال دارند. بهترین زمان برای جفت گیری زمانی که فولیکول دامیننت بالغ شده و روز ۸-۶ موج فولیکولی می باشد. پذیرش جنسی هنگامی است که فولیکول غالب وجود دارد که استرادیول تراوش می کند.
۱۱- رنگ لاماها از سفید تا تیره و انواع دیگر و ابلق می باشد.
کاربردهای لاما در کشورهای مختلف شامل:
۱- پرورش، تکثیر و فروش
۲- تولید گوشت، پشم، کود و غیره
۳- حمل بار – ۲۵ تا ۳۰ درصد وزن خود بار حمل می کند.
۲- درمان بیماران روحی، سالخوردگان و معلولین- حیوانات دست آموزی هستند
۳- محافظت از گله های گوسفند
۴- به عنوان حیوانات تزیینی و برگزاری شوهای تبلیغاتی و سرگرمی
کیلوکالری در گیلوگرم
مواد معدنی موجود در شیر لاما در سطوح مطلوبی قرار دارد. برای مثال، میزان کلسیم شیر لاما (۱۳۱۰ تا ۲۲۱۰ میلی گرم در گیلوگرم) بالاتر از انسان (۲۸۰)، گاو (۱۱۲۰) و بز (۱۴۲۰) بوده و میزان سدیم شیر لاما (۱۹۳ تا ۴۱۳) پایین تر از گاو (۵۳۰)، اما بالاتر از انسان (۱۸۰) می باشد.
*تغذیه و اسکان
اصطبل بدون درب برای اسکان لاماها بسیار مناسب است تا بتوان در تابستان و زمستان هر روز آن‌ها را به چرا برد. یک اصطبل معمولی برای محافظت از این حیوان در برابر باد، باران و تابش شدید آفتاب کفایت می‌کند.
احداث حصار به ارتفاع 1:40 سانتی‌متر کفایت می‌کند. لاماها داخل گله زندگی می‌کنند؛ بنا بر این می‌بایست برای نگهداری از این جانور دست کم 2 تا 3 لاما در اختیار داشت. غذای اصلی این چارپا شامل علف و یونجه می‌شود، اما می‌توان از کمی مخلوط غلات و نمک معدن هم به عنوان مکمل غذایی استفاده کرد. همچنین لاما هر روز به آب تازه نیاز دارد.
*نگهداری
پشم لاما ‌باید هر سال و حداقل دو سال یک بار چیده شود. علی‌القاعده بهتر است پشم‌چینی بسته به میزان رشد پشم‌ها، هر 2-5 ماه یک بار صورت گیرد. کنترل مداوم اختلالات احتمالی پوست و اندرون و کرم‌زدایی زیر نظر دامپزشک بسیار حایز اهمیت است. مشاورمشاغل جدید,طرح توجیهی,مشاغل پولساز...
ما را در سایت مشاورمشاغل جدید,طرح توجیهی,مشاغل پولساز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : airanscorpiond بازدید : 312 تاريخ : سه شنبه 16 بهمن 1397 ساعت: 16:00