فروش طرح توجیهی ، طرح اشتغالزایی ، راه اندازی طرح پرورش ارکیده

ساخت وبلاگ
فروش طرح  توجیهی ، طرح اشتغالزایی ، راه اندازی طرح پرورش ارکیده 

 Image result for ‫ارکیده‬‎

ارکیده شاپرکی یا فالانوپسیس (Phalaenopsis) نام یکی از سرده‌های ارکیده است. معمولاً حداقل یکبار و گاهی تا سه بار در سال می‌توانند گل بدهند. اندازهٔ گل‌های فالانوپسیس از قطر ۵ سانتی‌متر تا ۱۲ سانتی‌متر متغیر است. رنگ گل‌ها بسیار متنوع است و رنگ سفید، ارغوانی، بنفش، ارغوانی رگه‌دار، صورتی، زرد و ترکیبی از سفید و صورتی برخی از رنگ‌های آن را تشکیل می‌دهند. فالانوپسین‌ها گیاهانی سایه دوست حساب می‌شوند

به این گیاه یا ارکیدهٔ شب‌پره‌ای یا ارکیدهٔ پروانه‌ای هم گفته‌اند.

نگهداری

ارکیده نباید در برابر نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد. شیشه پنجره فیلتر خوبی برای نور آفتاب است. برای آب دادن کافیست گلدان را هر هفت تا ده روز یک بار فقط چند ثانیه در ظرف آب باران یا آب مقطر (از آب گچ دار لوله کشی و آب باران اسیدی کلان شهر ها استفاده نشود) فروکرده و پس از چکیدن آب سر جایش قرار دهیم. ساقه‌هایی را که دیگر گل و غنچه ندارند می‌بایستی در مقطع ۲ «گره» (محل سابق رویش گل) بالاتر از ریشه برید تا ساقه دوباره رشد کرده و گل بدهد. این کار را مصرف‌کننده عادی می‌تواند تقریباً دو نوبت انجام دهد... بار سوم بهتر است شاخه از از پایین بریده شود، آنگاه گیاه شش ماه بعد ساقه جدید تولید می‌کند. گلدان و خاک ویژه ارکیده بهتر است هر دو سال تعویض شود. ارکیده احتیاج به کود ویژه دارد.

پرورش و تکثیر

برای تکثیر این گیاه سه راه وجود دارد. تخم گل، ساقه جانبی ریشه دار یکساله یا از طریق یاخته‌ها. روش تخم گیری در خانه مشکل است زیرا با نبودن حشرات ناقل در خانه باروری گل غیرممکن است. روش بریدن و خواباندن ساقه جانبی ریشه دار در خاک مخصوص ساده‌ترین راه تکثیر، بخصوص در خانه است. روش تکثیر با یاخته پیچیده است و فقط در بخش حرفه‌ای امکان دارد.

گل ارکیده به دلیل ظریف بودنش روش خاصی برای نگهداریش وجود دارد. نام دیگر خانواده ارکیده «ثعلب» است. شاید باور نکنید که ثعلب بستنی‌های سنتی که خیلی هم محبوبند، از نوعی ارکیده که در کوه‌های «باغرو» در حوالی آستارا و اردبیل می‌روید، گرفته می‌شوند.

البته برخی گونه‌های ارکیده هم مصارف دارویی دارند. مثلا بومی‌های استرالیا از میوه نوعی ارکیده به عنوان داروی ضدبارداری استفاده می‌کنند. وانیل طبیعی که البته در ایران فرهنگ استفاده از آن هنوز جا نیفتاده هم جزیی از یک گل ارکیده است. در چین پیاز یک گونه ارکیده به عنوان یک دمکرده آرامبخش استفاده می‌شود.

در کره گونه‌ای دیگر حاوی عامل ضدسرطان است. در سراسر آسیا این گل نقش کلیدی در زندگی مردم دارد. در جزایر آنتیل برای درمان مسمومیت استفاده می‌شود. در ژاپن از شیره نوعی از آن چسبی تهیه می‌شود که در صنایع دستی کاربرد دارد. در گواتمالا نیز درجشن‌های مذهبی جای دارد و در کاستاریکا گلی ملی است.

گل ارکیده چگونه آبیاری کنیم ارکیده‌ها دوست ندارند تا مرزخشکیدگی و پژمردگی بی‌آب بمانند. به همین خاطر باید قبل از خشک شدن کامل گلدان، آن را آبیاری کرد و البته به همان نسبت به سر کردن در شرایط ماندابی حساس هستند. پس باید صبر کرد تا دوباره تقریبا نزدیک به خشک شدن برسد و بعد آبیاری‌اش کرد.

حدود یک‌بار در هفته تا 10 روز یک‌بار، تقریبا بهترین فاصله آبیاری است. در زمستان‌ها که لوازم گرمایشی روشن شده و رطوبت هوا کم می‌شود، نیاز به آبیاری بیشتر خواهد بود. مراقب باشید روی غنچه‌ها و شکوفه‌ها آب نریزد که عمر گل‌ها کم می‌شود. برای اینکه رطوبت خیلی بهتر به ریشه‌های ارکیده برسد،

 

در خاک این گیاه از دانه‌های سنگ‌های سبک معدنی مثل پرلیت و لیکا یا حتی پوکه‌های معدنی درشت همراه با بقایای پوسیده چوب یا پیت ماس (بقایای نوعی خزه) یا کوکوپیت (نوعی خاک از الیاف درخت نارگیل) استفاده می‌شود. ریشه ارکیده با چسبیدن به این مواد، رطوبت را به آرامی از آنها می‌گیرد.

برای تزیین آشپزخانه ارکیده‌ها روش جالبی در گلدهی دارند. اگر بعد از تمام شدن غنچه‌ها ساقه گل‌دهنده را بررسی کنید، ممکن است روی ساقه زبانک‌های سبز یا قهوه‌ای ببینید که از ساقه‌های گل‌دهنده جانبی حفاظت می‌کنند. در صورت وجود چنین زبانک‌هایی ساقه گل‌دهنده را قطع نکنید.

با رشد ساقه‌های جانبی دوباره گلدهی را در پیش خواهید داشت. این گلدان‌ها دارای سیستم مخزن منحصر به فردی هستند که به تدریج آب را برای تغذیه گیاه فراهم می‌کنند. این طرح برای طراحی گیاهان در آشپزخانه عالی است. هر چند نمونه داخلی از آن ندیده‌ام و در فروشگاه‌های کانادا به فروش می‌رسد

اما می‌تواند منبع الهام خوبی برای دوستداران ارکیده باشد. گل ارکیده باغ شیشه‌ای بسازیم ارکیده‌ها یکی از گل‌هایی هستند که می‌توان آنها را به شکل تراریوم نگهداری کرد. نیازی نیست که گیاه را از داخل گلدان خارج کرده و با ریشه و خاکش وارد ظرف شیشه‌ای کنید بلکه با همان گلدان در یک حباب شیشه‌ای متناسب قرار دهید.

 

مهم‌ترین علتی که ارکیده به تراریوم جواب می‌دهد، این است که رطوبت حدود 80 درصد بهترین شرایط برای نگهداری آن است. یکی از مهم‌ترین افزودنی‌هایی که می‌توان به خاک گلدان‌های ارکیده در تراریوم اضافه کرد، زغال چوب است. زغال چوب از رشد باکتری در محیط تراریوم جلوگیری می‌کند. زغال همه جا یافت می‌شود اما می‌توانید آن را از گلفروشی‌های تخصصی هم بخواهید. قیم لازم دارد اگر دقت کنید

 

می‌بینید که همیشه ساقه‌های بلند ارکیده‌ها با کمک یک قیم نگهداری می‌شوند. حتما برای حمایت این ساقه‌های شکننده آنها را با یک گیره یا سیم به دور یک قیم تزیینی (همان‌طور که در شکل می‌بینید) محکم کنید. اگر دیدید برگ‌های گیاه‌تان شروع به ریزش کرده است، آب اضافی گلدان را خالی کنید. معمولا هم در اثر سرما رشد گیاه خودبه‌خود متوقف می‌شود.

 

حداکثر درجه حرارت درتابستان 27 و در زمستان 10 درجه است.ارکیده‌ها پنجره‌های شرقی با نور خوب را می‌پسندند. اگر نور شرق ندارید، نور جنوبی بهترین انتخاب است. البته نور مستقیم به‌شدت مضر است و باید حتما از پشت یک پرده حریر یا به صورت غیر مستقیم به گلدان بتابد. پنجره‌های غربی و نورشان بدترین نوع نور برای ارکیده‌ها هستند.

Orchid phalaenopsis ارکیده فالانوپسیس

ارکیده‌ها امروزه درتمام دنیا بخصوص اروپا، آمریکا و آسیای دور از پر فروشترین و جذابترین گیاهان برای خانه‌ها، آپارتمانها، رستورانها، هتلها و مراکز عمومی دیگر هستند. این محبوبیت به دو دلیل حاصل شده‌است. اول اینکه این گیاهان بسیار کم توقع بوده و با نگهداری اندکی به محیط خو میگیرند. و از طرف دیگر وقتی گل دهی بکنند گلهاشان تا ماهها زیبا و درخشنده باقی میماند (حدود سه تا شش ماه بسته به محیط و شرایط)

شکل عجیب و جدید شکوفه‌های این گیاه توجه همه را جلب میکند و باعث میشود اسامی متختلفی به آن داده شود. ارکیدها از خانواده Orchidaceae یا ثعلب‌ها هستند و گونه‌های وحشی آن در ایران (شمال ایران و احتمالا جاهای گرمتر دیگر) وجود دارند. نوعی ثعلب در کوههای باغرو (ادامه سلسله کوههای البرز به سمت آستارا و اردبیل) وجود دارد که نوعی اسانس بستنی از آن استخراج میشود و برخی گونه‌ها نیز مصارف دارویی دارند.

گونه‌های تجاری مورد نظر امروز از دو گروه عمده فالانوپسیس phalaenopsis (این نوع ارکیده به ارکیده‌ی پروانه‌ای یا ارکیده شاپرکی نیز معروف است. Moth orchid) و سیمبیدیوم cymbidium هستند. که در حال حاضر از هر دو گونه در گلستان علی موجود است.
فصل گلدهی و زمان گلدهی ارکیدها متفاوت است معمولا از دسامبر (دی ماه) شروع میشود و چند ماه گل دارند. پس از گلدهی مدتی استراحت و بازسازی نیاز هست تا دوباره به گل بنشیند. معمولا فالانوپسیسها حداقل یکبار و گاهی تا سه بار در سال میتوانند گل بدهند.
اندازه گلهای فالانوپسیس از قطر 5 سانتی‌متر تا 12 سانتی‌متر متغیر است. رنگ گلها بسیار متنوع است و رنگ سفید، ارغوانی (بنفش) و ارغوانی رگه‌دار در حال حاضر در گلستان علی موجود است. (رنگهای صورتی و زرد و ترکیبی از سفید و صورتی و … نیز وجود دارند.)

نیاز نوری:
ارکیدهای فالانوپسیس گیاهانی سایه دوست حساب میشوند. (محل گلدان نباید خیلی تاریک و نه خیلی در معرض تشعشع آفتاب باشد. به طور تقریبی 1000 تا 1500 fc [شمع] نور مورد نیاز این گیاه است). که میتوان چنین مقایسه کرد که یک روز ابری بهاری حدود 1500 تا 2000 شمع نور دارد و در مقابل یک روز تابستانی آفتابی حدود 10000 شمع نور خواهد داشت).

دما:
ارکیدها گیاهانی گرمسیر بوده و بومی شرایط گرم و مرطوب محسوب میشوند و به همین دلیل میتوان آنها را در دمای آپارتمانها نگهداری کرد.دمای مطلوب این گیاه بین 12 تا 28 درجه سانتیگراد (55 تا 85 درجه فارنهایت) است وبنابراین نباید گیاه را در نزدیکی لوازم گرمایشی قرار داد). در گلخانه‌های حرفه‌ای برای رشد ایده‌آل، دمای شبانه را حدود 60 درجه فارنهایت (15.5 درجه سانتیگراد) و دمای روزانه را بین 75 تا 80 درجه فارنهایت (23 تا 26 درجه سانتیگراد) نگهداری میکنند.
دمای خنک پاییزه موجب تحریک گل‌آغازی و بیشتر شدن طول ساقه گلدهنده میشود. ولی ادامه دمای سرد موجب سقط غنچه‌ها میشود. دماهای بالای 30 درجه سانتیگراد رشد گیاه را کند میکند.

آبیاری:
ارکیدها دوست ندارد تا مرز خشکیدگی و پژمردگی (Wilting) بی‌آب بمانند. گلدانها قبل از خشک شدن باید آبیاری شوند و صبر شود تا دوباره تقریبا نزدیک به خشک شدن برسد تا مجددا آبیاری انجام شود. فاصله آبیاری بسته به مواد تشکیل دهنده خاک گلدان دارد (که اغلب از مواد سبک و جاذب آب استفاده میشود.) بنابراین حدود یکبار در هفته تا یکبار در ده روز فاصله پیشنهادی ما خواهد بود. در زمستانها که لوازم گرمایشی روشن میشوند رطوبت هوا کم میشود و نیاز به آبیاری بیشتر خواهد بود. همچنین توجه کنید که غنچه‌ها و شکوفه‌ها را نباید آب بزنید که عمر گلها را کم میکند)

همچنین نیاز رطوبتی این گیاهان باید به نحو دیگری تامین شود. معمولا در خاک این گیاه از دانه‌های سنگهای سبک معدنی مانند لیکا و پرلیتهای درشت یا پوکه‌های معدنی درشت استفاده میشود تا ریشه گیاه با چسبیدن به این مواد معدنی رطوبت هوا را از آنها بگیرد.

کود دهی:
کودهایی که به مرور تجزیه و آزاد شوند یا کودی با ترکیب 14-14-14 درصد متشکل از NPK (همراه با سایر عناصر کم‌مصرف مورد نیاز) به صورت ماهانه با دوز یک در هزار یا نیم در هزار برای رشد گیاه مفید خواهد بود.
در گلخانه‌های حرفه‌ای در زمان گلدهی از میزان فسفر را افزایش میدهند مثلا از کود 20-30-10 استفاده میکنند. همچنین در طول ماههای زمستان کودیاری را کم میکنند.
از طرف دیگر پیشنهاد میشود در زمانی که گیاه شکوفه دارد کودیاری انجام نشود.

گلدهی:
مدت زمان نگهداری ساقه گلدهنده در ارکید فالانوپسیس بسیار زیاد و باور نکردنی است. یعنی زمانی حدود 3 تا 6 ماه یک ساقه گلدهنده به شکوفایی ادامه میدهد. حتی شاخه بریده این گل هم یک ماه در آب دوام می‌آورد.
بعد از تمام شدن غنچه‌ها ساقه گلدهنده را بررسی کنید. روی ساقه زبانکهای سبز یا قهوه‌ای وجود دارد که از ساقه‌های گلدهنده جانبی حفاظت میکند. در صورت وجود چنین زبانکهایی ساقه گلدهنده را قطع نکنید. و اجازه بدهید که ساقه‌های جانبی نیز رشد کنند. و شکوفا بشوند.
اگر ساقه جانبی وجود نداشت قطع کردن ساقه گل دهنده اصلی موجب تسریع در گلدهی مجدد خواهد شد.

تعویض گلدان:
معمولا بعد از پایان گلدهی باید خاک گلدان را عوض کرد. با استفاده از ترکیبی از مواد سبک و جاذب رطوبت (مانند پرلیت درشت. لیکا. ورمیکولیت. پوکه معدنی درشت خرد نشده) همراه با بقایای پوسیده چوب یا پیت ماس یا کوکوپیت بعلاوه مقدار ذغال چوب و مقدار کمی شن و البته خزه‌.
در نظر داشته باشید که در کشت هایدروپونیک از اسفنج‌ به تنهایی و یا پرلیت درشت به تنهایی و یا بسترهای جدید دیگر نیز استفاده میشود.

همچنین در نظر داشته باشید که ریشه‌های بیرون گلدان علامت خوبی برای سلامتی گیاه هستند و این ریشه‌ها برای جذب رطوبت هوا از گلدان خارج میشوند.


موضوعات مرتبط: فروش,تهیه,مشاوره,پرورش,روش پرورش,انواع اموزش,جزوه، طرح توجیهی,مشاغل جدید,مشاغل خانگی,مشاغل پردرامد، طرح توجیهی,طرح اقتصادی,بازاریابی,سرمایه گذاری,شغل، مشاوره تولید,مشاوره سرمایه گذاری,مشاوره پرورش,فروش
برچسب‌ها: ارکیده, انواع ارکیده, فروش ارکیده, فروش انواع ارکیده مشاورمشاغل جدید,طرح توجیهی,مشاغل پولساز...
ما را در سایت مشاورمشاغل جدید,طرح توجیهی,مشاغل پولساز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : airanscorpiond بازدید : 268 تاريخ : جمعه 15 دی 1396 ساعت: 16:05