فروش طرح توجیهی ، طرح اشتغالزایی ، راه اندازی طرح پرورش چوب صنوبر 09306131008

ساخت وبلاگ

فروش طرح توجیهی ، طرح اشتغالزایی ، راه اندازی طرح پرورش چوب صنوبر 09306131008

فروش طرح توجیهی ، طرح اشتغالزایی ، راه اندازی طرح پرورش چوب صنوبر 09306131008

Image result for ‫چوب صنوبر‬‎

 

صنوبر:

تیره این درخت دارای ریشه‌های سطحی بوده ولی رشد آنها بسیار عالی است و درکمتر از15 سال به ارتفاع 25 متر می رسد. خزان کننده‌، پهن برگ و تک پایه(دانه گرده و مادگی روی یک گیاه تشکیل و لقاح صورت می گیرد) است. گلها منفرد، اکثراً کرکدار، و با گل آذین(طرز قرارگرفتن گلها روی ساقه و یا شاخه) خوشه‌ای بوده و میوه‌ها کرکدار است.

 

 

وضعیت تولید و تجارت چوب

 

جمع کل واردات چوب آلات خام به کشور در سال ۱۳۹۵ به مقدار ۵۹۴.۱۰۰تن به ارزش دلاری ۱۵۴.۷۱۷.۰۳۵ بوده است که از نظر مقداری ۵۱% درصد افزایش و از نظر ارزش ۷% نسبت به سال گذشته کاهش نشان می‌دهد. از این مقدار واردات ۹۶.۶% به صورت الوار بوده است. از طرفی مجموع صادرات انواع چوب آلات خام از کشور ۳۴% کاهش نسبت به سال گذشته به ۲.۹۴۰تن به ارزش دلاری ۲.۶۱۵.۱۷۱ رسیده است.

 

در حالی که نزدیک به ۵ تا ۵.۵ میلیون مترمکعب چوب در کشور تولید می‌شود نیاز صنایع سلولزی به حدود ۱۰ میلیون متر مکعب انواع و اقسام چوب در کشور می‌رسد. با این حال سالانه از زراعت چوب در ایران ۲/۵میلیون متر مکعب معادل ۲۵ درصد چوب مصرفی در کشور به دست می‌آید که از این میزان حدود ۹۰ درصد به صنوبرکاری اختصاص دارد. باتوجه به اهداف از پیش تعیین شده در برنامه‌های پنج ساله توسعه کشور در افق سال ۱۴۰۴ بایستی ۱۳میلیون مترمکعب چوب در کشور تولید شود باتوجه به این موضوع روشن است که بدلیل ملاحظات جهانی در صادرات چوب در آینده صرفا بخشی از این میزان مصرف چوب را می‌توان از کشورهای صادرکننده دریافت کرد، با این توصیف اهمیت استراتژیک فعالیت زراعت و کاشت گونه‌های سریع الرشد درختی جهت تولید انواع چوب به خوبی محرز است. حال آنکه در حال حاضر ۲۲۰ هزار هکتار زراعت چوب در حال انجام است، در برنامه ششم این مقدار باید به ۳۰۰ هزار هکتار برسد. در نتیجه اگر به بحث زراعت چوب توجه کافی نشود در آینده با کمبود مواد سلولزی مواجه خواهیم شد و از این رو جهت حفظ اکوسیستم مناطق مختلف کشور نیازمند توسعه درختکاری هستیم.

 

 

 

استان های پیش رو

 

استان گیلان یکی از فعال‌ترین استان‌های کشور در صنوبرکاری است که با کاشت صنوبر در ۶۲ هزار هکتار از اراضی این استان، سالانه حدود ۴۱۰ هزار مترمکعب چوب برداشت می‌شود. فرهنگ کاشت صنوبر در استان گیلان به قدری گسترش دارد که اغلب مردم در صورت داشتن زمین خالی، در آن صنوبر می‌کارند، ولی در استان‌های دیگر در غرب و شمال غرب کشور به رغم برخورداری از جریانات مرطوب مدیترانه‌ای، در جریان بودن رودخانه‌های کوچک و بزرگ و خاک غنی و حاصلخیز که زمینه کاشت صنوبر در آنها مساعد است، این درخت زیاد کاشته نمی‌شود. تقویت صنوبرکاری را یکی از راه‌های مهم برای استفاده از زمین‌های بی‌بهره، غیرکشاورزی و بدون استفاده است. زنجان نیز یکی دیگر از شهرهای پیش رو توسعه زراعت چوب در کشور است که در رتبه دوم قرار دارد.

 

 

 

ملاحظات اقتصادی طرح

 

اکثر درختان، ده­ها سال زمان لازم است تا به مرحله برداشت چوب برسند که در مقایسه با عمر متوسط انسان، زمانی طولانی محسوب می‌شود. برای همین از دیرباز بشر به استفاده از گونه‌ها و روش‌هایی روی آورد که دوره برداشت را کوتاه‌تر کند و صنوبر یکی از مهم ترین گونه‌ها برای تحقق این هدف است. این گونه درختی به دلیل سازگاری زیاد و رشد سریع، برای رفع نیاز چوبی کشور مناسب است.

 

درآمد حاصل از صنوبر کاری بالاتر از کاشت درختان جنگلی است و میانگین برداشت چوب در پنج سال در هر هکتار بین ۲۰ تا ۲۵ متر مکعب است که ۱۵‌میلیون تومان ارزش اقتصادی دارد. مطابق تحقیقات به عمل آمده هزینه اولیه سالانه نگهداری هر هکتار از صنوبر کاری حدود یک میلیون تومان می‌باشد این میزان هزینه در سال‌های آینده می‌تواند به ۳۰۰هزار تومان در سال کاهش یابد که در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی هزینه صنوبر کاری بسیار اندک است.

 

 

 

 

صنوبرها جزء درختان سریع الرشد می باشد.

 

 صنوبرها از نظر رده بندی گیاهی، متعلق به جنس صنوبر و خانواده بیدیان می باشند. چوب صنوبرها در صنایع کبریت سازی، نئوپان، فیبر، جعبه سازی و غیره استفاده می شود.

 این درختان سریع الرشد، 15 - 10 برابر درختان جنگلی چوب تولید می کنند و از نظر گونه متنوع هستند. چون صنوبرها در منطقه‌های آب و هوایی مختلف قابل کشت می باشند و از خود سازگاری نشان داده اند، فعالیت‌های پژوهشی بر روی این درختان قابل توجیه و دارای اهمیت  می باشد.

صنوبر از درختان سریع الرشدی است که در مقایسه با سایر درختان جنگلی از رشد سریعتر و در نتیجه از دوره بهره برداری کوتاهتری برخوردار است. این درختان به عنوان منبع تامین چوب در خارج از جنگل مورد توجه قرار دارد.

 

گیاه شناسی صنوبر

 صنوبر گونه ای پهن برگ و نور پسند و خزان کننده است . گل ها معمولا قبل از برگ در اوائل بها ظاهر می شود.

گونه های صنوبر دو پایه هستند یعنی گل های نر و ماده آنها هر یک بر روی در ختان جدا قرار دارند بذر در داخل کپسول بوده که هر کپسول نیز غالبا دارای 2 تا 4 دریچه است در انتهای هر بذر کرک های سفید رنگ ابریشم مانندی قرار دارد که به پخش و انتشار آن کمک زیادی می کند

پوست تنه درختان جوان اکثرا سفید و یا سبز رنگ بوده و با افزایش سن شیارها ی عمیق و نیمه عمیق در آن ظاهر شده و رنگ آن نیز تیره می گردد.

 

برگها به شکل قلبی و یا تخم مرغی کشیده با کناره دندانه دار روی  دمبرگ بلند قرار دارند   جوانه ها معمولا با یک ماده مومی شکل پوشیده شده و حالتی براق دارند.

 

جنس populus که در فارسی و به طور عام صنوبر نامیده میشود نام های فراوانی از جمله تبریزی . راجی . کبوده . سفیدار . یا سپیدار دارد.

 

 

 گونه های صنوبر عبارتند از:

1- سپیدار:P.albaدرختی است ستونی شکل و بلند. پشت برگها روشن‌تر است و نقره‌ای رنگ می‌باشد ارتفاع آن 25-18 متر و بسیار مقاوم است. در باغهای تاریخی و قدیمی زیاد کاشته می‌شده است چه بعنوان باد شکن در حاشیه‌ها و بعضاً در مسیرهای اصلی نیز کاشته می‌شد.


2- صنوبر خاکستری: P.canescens ارتفاع آن به 30 متر می‌رسد. اندازه برگ آن با سپیدار تفاوت دارد. پوست تنه آن خاکستری مایل به زرد می‌باشد.

3- تبریزی: ( اشالک‌، صنوبرآسیایی، صنوبر لمباردی)P.nigra var Italica از درختان با ارتفاع زیاد و زیبا می‌باشد. معمولاً در کنار باغها کاشته می‌‌شده است. برگهای آن لوزی شکل و زیبا که درازی برگها بیش از پهنای آن می باشد. در پاییز به رنگ زرد قناری در می‌آید.
4- صنوبر لرزان: ( آشنگ ) P.tremula برگهای آن شبیه نارون است.

5- پده P.eupratica مخصوص نواحی گرم است.

 

استان گیلان بیشترین مساحت زراعت چوب را در کشور به خود اختصاص داده است که صومعه‌سرا بزرگ‌ترین تولید‌کننده صنوبر‌کاری محسوب می‌شود و آستانه اشرفیه نیز به دلیل داشتن خاک مرغوب اولین تولید‌کننده نهال صنوبر در کشور است.

کشت صنوبر تنها در استان گیلان هیچ‌گونه نیازی به آبیاری نداشته و از بارندگی گیاه تغذیه می‌شود و از سوی دیگر استان گیلان خواستگاه اکولوژیکی صنوبر بوده و این گیاه بومی این استان کشور است.

گیاه صنوبر سریع‌الرشد‌‌ترین گونه در جهان است .

 بیش از ۱۰۰ گونه‌ صنوبر در ایستگاه تحقیقاتی آستانه اشرفیه مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت و سپس دو گونه منتخب به بهره‌برداران معرفی شده است که اکنون در ۶۰ هزار هکتار از اراضی استان صنوبر‌کاری انجام می‌شود.

استان گیلان بیشترین مساحت زراعت چوب را در کشور به خود اختصاص داده است که صومعه‌سرا بزرگ‌ترین تولید‌کننده صنوبر‌کاری محسوب می‌شود و آستانه اشرفیه نیز به دلیل داشتن خاک مرغوب اولین تولید‌کننده نهال صنوبر در کشور است.

سالانه بیش از ۶۰۰ هزار مترمکعب صنوبر از استان گیلان برداشت می‌شود که حدود ۲۰۰ هزار هکتار از این تولید به کشور‌های عراق و دیگر کشور‌های همسایه صادر می‌شود.

روزانه چهار تا پنج کامیون چوب از این استان به خارج از کشور صادر می شود که اگر صنایع مادر و تبدیلی برای صنوبر در این استان راه‌اندازی شود، هم تولید این محصول گسترش می‌یابد و هم ارزش اقتصادی بیشتری عاید کشورمان خواهد شد.

 دوره‌ بهره‌برداری درخت صنوبراز یکسال تا ۱۰ سال است .

چوب صنوبر از تنی ۵۰ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

هر هکتار زراعت چوب فقط ۲٫۵ میلیون تومان اکسیژن تولید می‌کند و گرد‌وغبار را جذب می‌کند، از سوی دیگر باعث اشتغال، درآمد و ارز‌آوری و رونق صنایع کشور می‌شود.

 

فواصل کشت  استاندارد :

ردیف

فاصله کشت

تعداد درختان

متوسط قطر cm

متوسط ارتفاع m

متوسط وزن kgr

جمع وزن در هکتار

1

1*1

9000

20

18

150

000 350 1

2

2*1

5000

25

18

250

000 250 1

3

3*1

3300

30

18

350

000 155 1

4

3*1.5

2200

35

18

450

000 990

خواص دارویی و درمانی درخت صنوبر

میوه آن را خرد کرده و مثل چاى دم کنید و روزى ۳ فنجان بنوشید جهت درمان ورم کلیه، رفع اختلالات مخاطى و ریوى.

۴۰ روز و هر روز یک عدد میوه آن را بکوبید و با ۴۰ مثقال دُم گیلاس بجوشانید و آب آن را بنوشید براى رفع چرک داخل آلت تناسلى ناشى از مجامعت با حیوانات و درمان سوزاک.

آب جوشانده میوه آن را دهان‏شویه کنید براى رفع برفک و زخم‏هاى دهان و نیز براى شستشوى زخم‏ها و ضد عفونى کردن آن و رفع بوى عرق دست و پا.

آب تازه میوه آن را گرفته و به موضع بمالید جهت درمان جوش غرور.

آشامیدن دم‏کرده برگ و پوست آن جهت درد گلو، زخم ریه، قطع خونریزى از بینى، قطع خون زخم‏هاى تازه.

توليد صنوبر راهكار جديد گسترش زراعت چوب

۲پديده كمبود چوب و تخريب جنگل‌ها كه بسيار به هم مرتبط هستند، در كشور در حال وقوع است. اين وضعيت تا زماني كه معضل كمبود چوب رفع نشود، برطرف نخواهد شد. در اين زمينه يكي از راه حل‌ها كشت درخت صنوبر است كه به اعتقاد كارشناسان اين كشت مي‌تواند براي توسعه زراعت چوب در ايران قابل استفاده باشد. توليد چوب صنوبر در كشور سالانه حدود ۲ ميليون متر مكعب برآورد مي‌شود كه هرگز براي رفع نيازهاي صنايع چوب و كاغذ كشور كافي نيست. طبق آمار توليد چوب كشور بايد به ۴برابر وضع فعلي برسد تا هم پاسخگوي نيازهاي روزافزون باشد و هم از فشار وارده بر جنگل‌هاي طبيعي بكاهد.
 
استفاده از چوب درختان صنوبر براي توليد خمير كاغذ، تخته خرده چوب، جعبه، روكش، كبرات، مبل و در سال‌هاي اخير به‌طور فزاينده‌اي براي مصارف بيوانرژي در جهان گسترش يافته‌ است. براي توليدات غيرچوبي اين درختان، نظير علوفه دام و عناصر دارويي نيز گزارش‌هاي متعددي وجود دارد. خدمات زيست‌محيطي آنها شامل بادشكن، سايه، حفاظت و اصلاح خاك، آب و محلي براي پرورش دام و طيور، روزبه‌روز بيشتر درك مي‌شود.استفاده روزافزون از گونه‌هاي مختلف صنوبر براي ترميم و احياي رويش‌گاه‌هاي تخريب يافته و اكوسيستم‌هاي شكننده، مبارزه با گسترش بيابان‌ها و بازسازي چشم‌اندازهاي جنگلي نيز حائز اهميت فراواني شده است. 

به‌عنوان درختاني تند رشد در تثبيت كربن بسيار موثر بوده و هم در سازگاري و هم در تعديل اثرات تغيير اقليم نقش موثر دارند. اين درختان در توسعه اقتصادي – اجتماعي و معيشت پايدار جوامع روستايي نيز تعيين‌كننده هستند. كشت صنوبر در استان‌هاي مختلف از قبيل گيلان، گلستان و آذربايجان غربي در حال انجام است، اما گيلان در اين زمينه پيشتاز بوده است.

آستانه اشرفيه و صومعه‌سرا قطب زراعت چوب

طرح ملي زراعت چوب از سال 83 همزمان با سراسر كشور در گيلان نيز آغاز شده است. در گيلان دو قطب اصلي زراعت چوب،‌آستانه اشرفيه و صومعه‌سرا هستند كه در اين دو شهرستان سالانه بيش از يك ميليون مترمكعب چوب، معادل- بيش از 5 برابرچوبي كه سالانه از جنگل‌هاي گيلان برداشت مي‌شود- زراعت مي‌شود. كشت صنوبر در تمام زمين‌هايي كه قابليت توليد اين گونه را دارند، سالانه به‌طور ميانگين 300 ميليارد تومان صرفه اقتصادي به همراه دارد.

رشد سريع، تكثيرآسان و سازگاري اكولوژيكي صنوبر از جمله عوامل انتخاب اين گونه درختي، براي توسعه زراعت چوب در گيلان است. به گفته مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري گيلان سالانه 650 هزار مترمكعب چوب، معادل 70درصد چوب حاصل از باغ‌هاي صنوبراين استان برداشت مي‌شود كه نيمي از اين مقدار چوب، در گيلان مصرف و بقيه نيز به استان‌هاي ديگر صادرمي‌شود.

زراعت چوب فقط كاشت صنوبر نيست

يك كارشناس كشاورزي معتقد است:«شايسته نيست زراعت چوب را فقط به كاشت صنوبر محدود كنيم. يعني لازم نيست كشاورز 7 تا 10‌سال در انتظار توليد محصول بنشيند. بلكه درميان مدت و در فاصله‌هاي كوتاه مي‌تواند با كاشت محصولات ديگر از زمين استفاده بهينه كند. براي مثال، كاشت بيد، هم كاربرد طبي دارد و هم در صنايع‌دستي متقاضي دارد و در صنايع چوب و كاغذ هم مورد درخواست است. افزون براين، مي‌توان درختان را با محصولات زراعي مخلوط كرد.» 

دكتر محمد اميني مي‌گويد:«اين شيوه تلفيقي يا به عبارتي، كشت توام چوب و زراعت در كشور ما پيشينه تاريخي دارد؛ شيوه‌اي كه مي‌تواند باعث جبران برخي هزينه‌ها ‌شود. براساس برنامه راهبردي زراعت چوب، مبتني بر سند چشم‌انداز ۲۰‌ساله تا افق ۱۴۰۴، توسعه زراعت چوب در كشور بايد از ۱۵۰‌هزار هكتار به بيش از ۵۰۰ هزار هكتار افزايش يابد. با توجه به نياز روزافزون به چوب و براي حفاظت از رويش‌گاه‌هاي جنگلي، زراعت چوب در قالب طرح 5 ساله در برنامه چهارم توسعه در دستور كار قرار گرفته است.


موضوعات مرتبط: فروش,تهیه,مشاوره,پرورش,روش پرورش,انواع اموزش,جزوه، طرح توجیهی,مشاغل جدید,مشاغل خانگی,مشاغل پردرامد، طرح توجیهی,طرح اقتصادی,بازاریابی,سرمایه گذاری,شغل، مشاوره تولید,مشاوره سرمایه گذاری,مشاوره پرورش,فروش
برچسب‌ها: چوب صنوبر, انواع چوب صنوبر, فروش چوب صنوبر, فروش انواع چوب صنوبر

[ 2017/11/3 ] [ 1:0 ] [ شرکت سرزمین سبز بند پایان 09306131008 ]

.: :.

موضوعات وب

فروش,تهیه,مشاوره,پرورش,روش پرورش,انواع اموزش,جزوه

طرح توجیهی,مشاغل جدید,مشاغل خانگی,مشاغل پردرامد

طرح توجیهی,طرح اقتصادی,بازاریابی,سرمایه گذاری,شغل

مشاوره تولید,مشاوره سرمایه گذاری,مشاوره پرورش,فروش

خرگوش.نگهداری خرگوش.روش نگهداری خرگوش.انواع خرگوش

انواع جلبک کلرلا.انواع جلبک.شناسایی جلبک.کشت پرورش

,فروش,تهیه,مشاوره,پرورش,روش پرورش,انواع اموزش,جزوه

پرورش جلبک,طرح جلبک,طرح توجیهی جلبک مجوز جلبک

فروش طرح اقتصادی,مشاغل درامدبالا,شغل پردرامد

سود میلیادری,وام اشتغالزایی,طرح وام کارآفرینی,پول

بهترین مشاغل پرسود,طرح مشاغل بسیار پردرامد

هزینه طرح توجیهی,هزینه نوشتن طرح اقتصادی,مشاوره

مشاوره طرح توجیهی,نوشتن طرح توجیهی,فروش طرح توجیهی

فروش طرح کارآفرینی,آموزش راه اندازی کسب مجوز تولید

مشاغل زودبازده,ایده های نو و جدید,کسب و کار جدید

دانلود طرح توجیهی,دانلود طرح کارافرینی,دانلود طرح

طرح توجیهی کشاورزی,طرح توجیهی کارآفرینی,طرح توجیهی

فروش انواع طرح توجیهی صنعتی,فروش انواع طرح کشاورزی

فروش طرح,فروش ایده,فروش شغل,فروش کار,کار نو

بهترین مشاغل دنیا,پردرامد ترین مشاغل,وام میلیاردی,

درامد میلیاردی,شغل زود بازده,شغل پر بازده,طرح

طرح توجیهی,طرح توجیهی,طرح توجیهی,طرح توجیهی

مشاورمشاغل جدید,طرح توجیهی,مشاغل پولساز...
ما را در سایت مشاورمشاغل جدید,طرح توجیهی,مشاغل پولساز دنبال می کنید

برچسب : اشتغالزایی, نویسنده : airanscorpiond بازدید : 237 تاريخ : جمعه 12 آبان 1396 ساعت: 9:36