فروش طرح توجیهی پرورش حشرات، فروش طرح راه اندازی پرورش حشرات 09306131008

ساخت وبلاگ
 

فروش طرح توجیهی پرورش حشرات، فروش طرح راه اندازی پرورش حشرات  09306131008

Image result for ‫پرورش حشرات‬‎

تولید حشره ها به عنوان منابع پروتئینی، علی رغم چالش های برخاسته از سوی مقررات نظرات مشتریان، صنعتی در حال رشد است. اما اکنون زمان آن رسیده که نگاهی نزدیک تر به حشره هایی ویژه بیاندازیم؛ بهترین روش تولید آن ها چیست و از آن ها برای چه کارهایی می توانیم استفاده کنیم.
صنعت (پروتئین) حشره ها به تازگی از دوران ابتدایی خود بیرون آمده است. نخستین کارخانه های بزرگ برای این کار در اروپا و آمریکای شمالی در آسیا و آفریقا در حال پدید آمدن هستند و نخستین محصولات بازرگانی آنها برای تغذیه، غذای حیوانات و خوراک استفاده خواهد شد. همچنین در پروژه های پژوهشی، مشارکتی مقاله هایی ارزشمند منتشر شده که درباره ی مزایای تغذیه ای حشرات در تغذیه ی حیوانات مختلف و در تغذیه انسان هستند.
هرچند زمانی که صحبت از حشرات می شود، به معنی صحبت از حدود یک میلیون گونه ی حشره ای است. از گوشتخواران شکارچی ترسناک گرفته تا گیاهخواران نرم از طریق پوده خواران حاصل از گیاهان مرده. شمار زیاد گونه ها به این معنی است که یک تنوع باورنکردنی در حشرات و کاربردهای احتمالی آن ها وجود دارد.

تنوع حشرات و کاربردهای آنان
اکنون زمان آن رسیده که به جزییات توجه بیشتری کنیم، مانند کاری که برای دام ها انجام می دهیم. برای نمونه در ماهیان پرورشی، قزل آلا خیلی با تیلاپیا، sea bass، barramundi، sturgeon متفاوت است. قیمت های آن ها با هم متفاوت است و بنابراین مزه های آن ها نیز طبیعتا با هم فرق دارد. و البته روش ها و فناوری های تولید آن ها یا نیازهای تغذیه ای آن ها با همدیگر نیز متفاوت است.
 این مساله برای حشره ها هم صدق می کند. سوسک ها تفاوت های زیادی با مگس ها ، پروانه ها، و جیرجیرک ها دارند. خوراک پروتئینی حاصل از برخی از این گونه ها جایگزین غذای ماهی در تغذیه ی دام ها خواهد شد در حالی که برخی از این ها جایگزین های خوبی برای گوشت و خوراک استخوان می شوند .

دانستن این که کدام خوراک حشرات بازار بهتری خواهد داشت
با بالغ تر شدن صنعت پرروش حشره ها، زمان عمیق تر شدن در مساله ی تولید گونه ها و فرموله کردن بخش های بازار برای پذیرش و استفاده از گونه های بیشتر پروتئین حشره ای فرا رسیده است. این امر تصویر دقیق تری نسبت به این صنعت در حال پدیدار شدن به ما خواهد داد.
همچنین می تواند برای بازاریابی و اهداف ارتباطی مفید باشد، برای بیان ماجرای اینکه کدام یک از گونه های پروتئین حشره ای می تواند بهترین فرورش را در بازارهایی معین داشته باشد. برای نمونه، حشره های گیاه خوار مانند جیرجیرک ها یا سوسک ها پذیرش اجتماعی بهتری نسبت به حشره های گوشتخوار دارند.

مقادیر عرضه با میزان تقاضا در بخش تغذیه ی دامی جور درنمی آیند.
مطمئنا می توانیم بگوییم که صنعت حشره ها دیگر یک صنعت نوپا نیست. کارخانه هایی در سرتاسر دنیا به وجود آمده اند اما ظرفیت های تولید هنوز خیلی دورتر از میزان نیاز های صنعت تغذیه ی دامی است. فراتر از گونه گونه های پرورشی، کارهای تولیدی همچنین خود تنوع زیادی دارند که این تنوع شرکت های تغذیه ی دامی را برای مشارکت با صنعت پرورش حشرات مردد می سازد.
 یک مثال از کارهای تولیدی، انتخاب بستر حشره است. در بسیاری از مقاله ها و مطالعه های پژوهشی حشره ها را بهترین تبدیل کنندگان چرخه های ضایعات به شکل پروتئین نامیده اند. با این حال، استفاده از ضایعات مانند کودها، به عنوان بستر برای تولید پروتئین حیوانی هنوز در مقررات اروپایی مجاز نبوده و صنعت تغذیه هم از آن استقبال نکرده است.

فقط بستر با منبع گیاهی
پلتفورم جهانی حشرات برای غذا و تغذیه (IPIFF) یک سازمان غیرانتقاعی است که در سال 2013 یک طرح ابتکاری بود و رسما در سال 2015 بنیان گذاری شد، همزمان حدود 25 شرکت عضو را گرد هم می آورد که همگی در زنجیره ی ارزش غذایی حشرات کار می کردند. در کنار ارتباط با موسسات دیگر و روابط عمومی گسترده تر، این موسسه هدف خود را گسترش بهترین اعمال پرورشی در صنعت پرورش حشرات، به منظور تبدیل پرورش دهندگان حشرات به شرکای قابل اعتماد در زنجیره ی تغذیه و خوراک تعریف کرده است. اولین و بهترین کاری که IPIFF تصویب کرده این بوده که تنها موادی که 100درصد به دست آمده از گیاهان هستند باید برای تغذیه ی حشراتی به کار گرفته شوند که به منظور شرکت در زنجیره ی غذایی –چه برای مصرف مستقیم انسان و چه به عنوان تغذیه ی حیوانات تولیدکننده ی پروتئین مورد مصرف انسان ها در میان اعضای IPIFF پرورش داده می شوند. این مصوبه عنصر کلیدی رابطه ی خوب ایجاد شده در طی چند سال اخیر با واحدهای مقرراتی اروپایی و کشورهای عضو بوده که امروز در استفاده های بالقوه ی خوراک حشرات در کشاورزی بازتاب یافته و برای اجرا در چند ماه آینده طراحی شده است. این بحث بدون مصوبه ی فوق الذکر پیشرفتی این چنینی نمی داشت.

تضمین های کامل درباره ی سلامت مواد غذایی
بهترین اعمال می توانند بسیاری شکل های متفاوت داشته باشند، مانند منشور اخلاقی، بهترین راهنما، فرایند و برچسب زنی محصول تولیدی و غیره. به روز ترین تکنولوژی پرورش و تولید و فرآوری هم اکنون در بین اعضای IPIFF برای تعریف گام های قطعی بعدی در این زمینه در حال اجراست. آن گاه می توان به شرکای صنعت حشرات تضمین داد که همه چیز برای به دست آوردن بهترین کیفیت از حشرات با تضمین ایمنی غذایی کامل انجام شده است.

حشرات خوراکی یکی از ترکیبات اصلی غذاها، در کشورهای مختلف به شمار می آیند. در برخی مناطق ملخ، موریانه، عقرب، کرم، سنجاقک، آخوندک، پروانه، سوسک و … می خورند .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ماهنامه دام، کشت و صنت ،   برخی از مردم آنقدر با علاقه این حشرات را میل می کنند که حتی در کنار غذاهای دیگر هم از این گروه جانوری به عنوان چاشنی استفاده نموده و معتقدند یک غذای خوشمزه حرف اول را می زند
.
جمعیت شناسان و خوردن حشرات

افزایش سریع جمعیت انسانی، زنگ خطری است که هشدار قحطی و فقر در آینده را می دهد. عده ای از متخصصین علم تغذیه، جامعه شناسی و… معتقدند «منطقی ترین راه برای تامین نیازهای غذایی بشر خصوصاً در کشورهای محروم، استفاده از تمام امکانات و منابع غذایی موجود است. این محققین حتی به وجود مزارعی برای پرورش حشرات خوراکی هم اشاره دارند و به

دلایل بسیاری این کار را عاقلانه تر از پرورش دام می دانند:

– نخست آنکه این جانوران برای رشد و تولید مثل به مواد غذایی زیادی نیاز ندارند (حجم غذای گاو را با کرم مقایسه کنید).

– دوم اینکه برای رشد و پرورش این موجودات فضای زیادی لازم نیست. (محل زندگی و فضای اشغال شده توسط یک گوسفند و موریانه تا چه حد قابل مقایسه هستند؟)

– سرعت تخم ریزی و رشد حشرات به هیچ عنوان با زاد و ولد پستانداران و پرندگان تامین کننده غذای انسان قابل مقایسه نیست (رشد یک بره را با تعداد تخم ها و سرعت رشد در سوسک مقایسه کنید(.

– این گروه از جانوران به تعداد فراوان و گونه های مختلف در دسترس بشر هستند.
– و با کمال تعجب عده ای معتقدند بسیار بسیار خوشمزه تر از گوشت حیواناتی چون مرغ، ماهی، گوساله و گوسفند است.

ارزش غذایی حشرات

بر اساس گزارشهای جهانی غذادر حال حاضر ۴۴ نوع حشره خوراکی در جهان استفاده می شود. منابع غنی پروتئین، روی و آهن و ویتامین و املاح محسوب و این گروه با داشتن پتاسیم، کلسیم، منیزیم، روی و آهن و

ویتامین B منبع با ارزشی به حساب می آیند. در حال حاضر در برخی مناطق آفریقایی برای مبارزه کمبود با ویتامین B سوء تغذیه کودکان، از نوعی کرم خوراکی خشک شده آرد تهیه و به غذا افزوده می شود. همچنین از آرد ذکر شده برای تغذیه زنان باردار یا بیمار و همچنین کسانی که کم خونی دارند (به جهت میزان بالای آهن، کلسیم و پروتئین) استفاده می شود.به طور کلی حشرات از نظر میزان انرژی در مقایسه با سویا، ذرت، عدس، گوشت و حبوبات منبع مناسب تری هستند.

یک غذای اشرافی

– در بعضی مناطق دنیا، برخی حشرات بسیار گران هستند. مثلاً در هندوستان غذایی که از کرم ابریشم تهیه می شود گران تر از ابریشم تولیدی توسط کرم است.

– در برخی رستوران های مکزیک یک پرس لارو پروانه بسیار گران است.

– مصرف کنندگان چینی فقط سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون دلار برای خوردن نوعی مورچه هزینه می کنند.

– کنسروهای گران قیمتی از حشرات در برخی کشورها مانند مکزیک و ژاپن تهیه و صادر می شود.

حشرات در کشورهای مختلف

در بسیاری از نقاط دنیا به این مخلوقات کوچک به عنوان منبع با ارزش نگاه می شود. آفریقایی ها کرم، ملخ، موریانه و مورچه را منبع غنی از پروتئین می دانند.

ژاپنی ها به پرورش کرم ابریشم به عنوان یک منبع غذایی توجه دارند و مکزیکی ها، سال های سال است که حشره می خورند.

پسران در این کشور از شکار ملخ ها لذت می برند، به سوسک های درختی مانند یک هله هوله نگاه می کنند (خوراکی مشابه چیپس یا پفک و…) و با حشرات آبی، غذایی خوش عطر و بو به همراه پیاز و سیر و فلفل و قارچ می پزند و تخم نوعی مورچه قرمز رنگ را در سالاد مخصوص می ریزند و با لذت می خورند! آنها از پروانه های کوچکی که در اطراف شعله آتش به زمین می افتند به همراه نمک نوعی چیپس تهیه می کنند که ۱۰۰ گرم آن حاوی ۶۰-۳۷ گرم پروتئین و ۳۳-۴ گرم چربی است (پروتئین و چربی معادل با ۱۰۰ گرم گوشت قرمز) حتی برخی حشراتی که مصرف می کنند کلسیم و فسفری معادل با تخم اردک دارند.

– در الجزایر بومیان یک منطقه از این کشور از پخت ملخ در آب نمک و خشک کردن آن در آفتاب خوراکی خوشمزه تهیه می کنند.

– ژاپنی ها چندین نوع غذا از حشرات تهیه می کنند که لیست برخی از آنها که در رستوران های این کشور یافت می شود عبارتند از :

لارو زنبور معمولی _ Hachi-no-ko

لارو حشرات آبی _ zaza-mushi

ملخ سرخ شده مزارع برنج – inago

جیرجیرک سرخ شده – semi

پروانه ابریشم سرخ شده – sangi

– مردم نیجریه و غرب آفریقا نیز از جیرجیرک، بید، ملخ، کرم و لارو شپش درختی و سوسک برای تهیه غذا استفاده می کنند. آن را زیر منبع نور یک کاسه آب قرار می دهند و حشراتی که به دور نور پرواز می کنند و سپس داخل آب می افتند را جمع کرده برای تهیه غذا استفاده می کنند و معتقدند ملکه حشرات از سایر افراد گروه خوشمزه تر است.

آنها جیرجیرک ها را از تونل های خاکی جمع می کنند و سپس بر روی آتش سرخ کرده اجزای اضافی داخل شکم آنها را بیرون کشیده و سپس می خورند. ملخ ها را نیز مانند جیرجیرک می خورند، گرچه برخی از کشاورزان این منطقه ملخ را خام می خورند. در برخی نقاط این کشور از نوعی کرم درختی هم پس از خشک شدن برای تهیه سوپ سبزیجات استفاده می کنند و با کمال تعجب لارو سوسک را نیز از آشغال ها، زباله ها، فاضلاب یا کود می گیرند و پس از جدا کردن قسمت پایین شکم که روده هاست، سوسک را می شویند و آن را کاملاً سرخ کرده و می خورند. البته خیلی از آنها این غذا را به علت آنکه از نقاط کثیفی تهیه می شود نمی خورند.

– تایلندی ها از زنبور عسل، حشرات آبی، مورچه، ملخ و آخوندک می خورند.

– مردم اندونزی هم از طرفداران سرسخت سنجاقک ها هستند و غذای لذیذی را با آن تهیه می کنند. از زبان کسانی که حشره خورده اند بشنوید که:

– بید سرخ شده طعم «بادام» می دهد.

– حشرات آبی مزه نعناع دارند.

– نوعی از مورچه های برگ خور طعم «گردو» دارند.

– و نوعی دیگر از مورچه مزه هندوانه می دهد.

– پیله کرم ابریشم مزه ای شیرین و خامه ای دارد.

-حشراتی که بخشهای رنگارنگی دارند اغلب طعم نامطبوعی دارند و سمی هستند.

-حشرات تیره تر کمتر سمی هستند (البته قانون کلی نیست) و البته خوشمزه تر.

نکات مهم در استفاده از حشرات

نخست باید دانست که ۴۴ نوع حشره ذکر شده که خوراکی شناخته شده اند را می توان با اطمینان خورد . و باید در پخت آنها بال و پوشش سخت موجود روی بدنشان و همچنین روده ها را جدا کرد و بیرون ریخت و پس از پخت ،آنها را به شکل تند با انواع چاشنی ها و ادویه جات استفاده کرد و فراموش نکرد مصرف برخی حشرات به شکل خام به دلیل داشتن «اسید هیدروسیانیک» که سمی است، بسیار خطرناک است و مصرف این حشرات به شکل خام و به میزان زیاد عوارضی چون ضعف، استفراغ، عدم (هوشیاری و حتی مرگ را به همراه دارد البته این ماده خطرناک به راحتی با حرارت از بین می رود).

آیا می دانید که:

– ارزش غذایی یک کنسرو قارچ معادل ۲۴ کرم کوچک است.

– ارزش غذایی کلم بروکلی یخ زده (با آن میزان فایده) کمتر از ۵۰۰ شته است.

– حشره خورها می گویند، حشره ها هم اگر تازه مصرف شوند، خوشمزه تر از نوع کنسرو شده و یخ زده هستند.

– ژاپنی ها بچه زنبورها را به همراه سسی مخصوص و همچنین نوزاد ملخ و کرم ابریشم را کنسرو می کنند.

– در برخی از کشورها به کمک علم ژنتیک دست به پرورش ملخ هایی درشت تر زده اند و امیدوارند روزی نرسد که برای شکار این ملخ ها از اسلحه استفاده کنند.

– از برخی حشرات به عنوان دارو هم استفاده می کنند.

و خلاصه اینکه خیلی ها حشرات را ماده ای غذایی با پروتئین بالا، چربی پایین و املاح و ویتامین فراوان و مزه ای متنوع می دانند.

و حالا اگر از بخش تغذیه انسان از حشرات بگذریم ما میتوانیم با تولید حشرات برای خوراک دامها اقدام نماییم در بسیاری از کشورها برای تغذیه دامها و حیوانات خانگی و ابزیان مخصوصا ابزیان زینتی از پودر حشره استفاده کرد زیرا سرشار از انزیم و پروتئینهای مفید می باشد وچرا کشور ما به علت عدم دستیابی به تکنولوژی پرورش حشرات نتواند گونه های در حال انقراض کشور مثل هوبره را در داخل کشور تکثیر مصنوعی نمود.

پرورش حشره در ایران

ایران کشوری است که نعمتهای زیادی در ان است ولی ما قدر ان را نمی دانیم هم اکنون ملخ مراکشی و یا دیگر نژادهای ملخ که در حال حاضر به عنوان یک افت محصوب می شود جزو غذاهای گران امریکایی ها و اروپایی ها حساب می شود، پرورش ملخ به صورت صنعتی در ترکیه تبدیل شده است.

بهای هر وعده غذایی که با ملخ پخت می شود در اروپا و آسیا بین بیست تا پنجاه دلار است.

از ملخ های صادراتی ترکیه همچنین به عنوان غذای پرندگان و حیوانات خانگی استفاده می شود.

بهای هر ملخ پرورشی بین سه تا هفت سنت است.

پرورش دهندگان ملخ در ترکیه به منظور تامین غذای مورد نیاز ملخ ها ، مزارع ذرت، گندم و جو ایجاد کرده اند.

از پانصد نوع ملخ در جهان، نوعی که در صحرای مصر زندگی می کند در ترکیه پرورش داده می شود.

آلمان، اتریش، هلند، سوئیس و فرانسه اصلی ترین مشتریان ملخ زنده هستند

ترکیه کشور همسایه ما که کشور مسلمانی است جزو بزرگترین صادر کنندگان ملخ دنیا میباشد ودر صورتی که تقریبا هیچ مصرف داخلی ندارد می بینیم قطبی از این صنعت درامده است . باید  از منابع بلااستفاده کشور استفاده کرده و باعث پیشرفت و ارز اوری کشور بشویم .


موضوعات مرتبط: فروش,تهیه,مشاوره,پرورش,روش پرورش,انواع اموزش,جزوه، طرح توجیهی,مشاغل جدید,مشاغل خانگی,مشاغل پردرامد، طرح توجیهی,طرح اقتصادی,بازاریابی,سرمایه گذاری,شغل، مشاوره تولید,مشاوره سرمایه گذاری,مشاوره پرورش,فروش
برچسب‌ها: فروش حشرات, فروش انواع حشرات مشاورمشاغل جدید,طرح توجیهی,مشاغل پولساز...
ما را در سایت مشاورمشاغل جدید,طرح توجیهی,مشاغل پولساز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : airanscorpiond بازدید : 258 تاريخ : دوشنبه 24 مهر 1396 ساعت: 3:51